Na wit, melk en puur is er een nieuwe chocoladesmaak op de markt: roze chocola. Deze chocola van de ruby cacaoboon wordt sinds kort -als eerste in Gelderland- in Hattem verkocht. ‘Er is zoveel belangstelling voor dat mijn voorraad steeds snel op is’, vertelt Jeroen Kikkert, chocolatier van bonbonatelier A3.
Hij is er trots op dat hij als een van de eersten deze roze chocola mag verkopen. ‘Het is nu nog heel speciaal, omdat er nog maar twaalf chocolatiers het in Nederland mogen verkopen. Vanaf de komende zomer komen er meer adressen bij.’
Chocola van de ruby cacaoboon
Roze chocola, het is echt wel een dingetje in de chocoladewereld, vertelt Jeroen. ‘Tachtig jaar geleden werd de witte chocola ontdekt, de roze chocola is daar een vervolg op.’ De roze chocola wordt gretig geproefd in Hattem. ‘Mensen zien de kleur, proeven en zeggen dan: ik proef helemaal geen framboos. Dat klopt ook, want dat zit er niet in. De smaak komt van de ruby cacaoboon en smaakt een beetje fruitig met een zuurtje.’
Roze paashaas
Met de Pasen in aantocht zijn er natuurlijk al roze paashazen gemaakt bij het bonbonatelier. ‘Het is een mooi product om mee te werken en een uitdaging om er iets lekkers mee te maken. ‘Ik heb een roze bonbon gemaakt met caramel zeezout, dat gooit je smaakpapillen helemaal in de war.’
Puur blijft de favoriete smaak van Jeroen, maar ruby staat inmiddels op een goede tweede plek.
Ism Mediapartner Omroep Gelderland