Zorgeloos op vakantie doe je zo

Wanneer je binnenkort op vakantie gaat, dan wil je uiteraard wel dat je dit zo zorgeloos mogelijk kont doen. Het is daarom dus belangrijk om jezelf en ook de rest goed voor te bereiden. Zo voorkom je namelijk dat je bijvoorbeeld dingen vergeet of dat je te maken krijgt met last minute veranderingen. Kortom, een goede voorbereiding is het halve werk. Hoe je ervoor zorgt dat jij zorgeloos op vakantie naar Bari kunt, vertellen we je in dit artikel.

Controleer je verzekeringen
Zonder zorgen op vakantie kan alleen wanneer je zeker weet dat je goed bent verzekerd. Als er dan iets gebeurt, dan hoef je in ieder geval niet wakker te liggen van de kosten. Zo is het allereerst belangrijk om een reisverzekering af te sluiten. Dit is een verzekeringen die kosten bij schade, verlies of diefstal van je persoonlijke bezittingen vergoed. Nu kan het zijn dat je een doorlopende reisverzekering hebt, omdat je meermaals per jaar op vakantie gaat. Ook dan is het zaak deze even goed na te kijken. Ga je namelijk naar buiten de EU, dan kan het zijn dat je een aanvullende dekking nodig hebt. Een andere verzekering die belangrijk is, is de annuleringsverzekering. Uiteraard hoop je deze niet te hoeven gebruiken, maar mocht het onverhoopt toch nodig zijn, dan is het wel fijn deze te hebben. Let wel op dat deze verzekering alleen onder strikte voorwaarden geldt. Dus stel dat je hond komt te overlijden, dan zal de verzekeraar de kosten voor het annuleren van je vakantie niet vergoeden.

Laat je huis veilig achter
Je kunt wel alles voor jezelf geregeld hebben, maar ook je huis die je achterlaat moet natuurlijk wel in de gaten worden gehouden. Wat belangrijk is, is dat je alle ramen en deuren goed dicht doet en ook apparatuur uitgeschakeld hebt en bijvoorkeur ook de stekkers van je televisie en overige apparatuur eruit haalt. Wat je ook kunt doen, is je buren informeren, zodat ze een oogje in het zeil houden voor je. Iets wat sowieso belangrijk is, aangezien er ook post komt gedurende deze periode. Op het moment dat post zich dan opstapelen, zullen eventuele inbrekers al snel doorhebben dat er niemand thuis is. Wanneer de buren dan toch binnen zijn, kun je ze ook direct even vragen of ze de planten water willen geven en ook of ze de otto aan de straat willen zetten, mocht dit nodig zijn.

Maak een checklist
Om er zeker van te zijn dat je tijdens je vakantie optimaal kunt genieten van de mooiste stranden Italie, is het aan te raden om een checklist te maken. Dit kun je doen van alle spullen die je mee wilt nemen, zoals je kleding en overigens zaken, maar ook van andere dingen die geregeld moet worden. Hierbij kun je denken aan het laten nakijken van de auto, het informeren van de buren en ook eventueel het op slot doen van alle ramen en deuren. Door voor jezelf een checklist te maken en deze af te werken, weet je zeker dat alles is gebeurt en je met een gerust hart op vakantie kunt gaan.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in