St. Oekraïneprojecten biedt hulp in Hongarije aan oorlogsvluchtelingen

Stichting Oekraïne Projecten (SOP) biedt al jaren hulp aan weeshuizen in de Oekraïne. Als reactie op de Russische inval heeft de stichting de afgelopen dagen veel gecommuniceerd over het kunnen bieden van hulp aan onze medemensen in Oekraïne. Inmiddels zijn de eerste acties uitgezet. De komende tijd zal hulp noodzakelijk zijn en blijven.

Transport met hulpgoederen voor Oekraïense vluchtelingen
De laatste voorbereidingen vinden plaats om het transport naar Hongarije te laten vertrekken om daar hulp te bieden aan Oekraïense vluchtelingen, aan de Hongaarse kant van de grens. Dit transport is in samenwerking met Stichting Kinderen in Nood georganiseerd en zit vol met voedselproducten, zoals rijst, pasta, meel, olie, blikken soep, vlees en boter.

Om het transport te bekostigen is € 1,50 per kilometer nodig. Daarnaast worden er voedsel- en hygiëneproducten, zoals toiletpapier, ingekocht. Zonder financiële hulp is een transport met voedselproducten niet mogelijk.

Voedselhulp voor de allerarmsten
De oorlog raakt de zwaksten in de samenleving. Denk aan kinderen, bejaarden, gehandicapten en aan de zigeuners. De stichting is gevraagd (voedsel)hulp te bieden aan deze allerarmsten. SOP: “Ons antwoord: ja! Dit doen wij en hiervoor zetten wij ons, via ons Oekraïense en Hongaarse netwerk, in.”

De afgelopen tijd is geld in Oekraïne al fors minder waard geworden én door de oorlog is voedsel erg schaars geworden, waardoor de voedselprijzen nog verder zijn gestegen. Ook hier geldt: financiële hulp is en blijft de komende tijd hard nodig.
Harder dan ooit hebben onze medemensen in Oekraïne hulp nodig. Iedere gift maakt het bieden van hulp mogelijk. Je kan doneren via www.oekraine-projecten.nl of door een gift over te boeken op NL03 RABO 0325 7748 89 t.n.v. Stichting Oekraïne Projecten o.v.v. Noodhulp. “Naast financiële hulp vragen we om aanhoudend gebed. Gebed voor de gehele situatie, voor de vluchtelingen, voor de mensen in Oekraïne, voor de Russen en om de onmisbare en blijvende hulp van God.”

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in