Bedrijventerrein Netelhorst werkt aan de toekomst

Ondernemers van bedrijventerrein Netelhorst werken samen met Powered by Hattem en gemeente Hattem aan het toekomstbestendig maken het bedrijventerrein. De ondernemers op de Netelhorst gaan samen op weg met het toekomstbestendig maken van het bedrijventerrein.

“Zo zorgen zij ervoor dat de Netelhorst een mooi visitekaartje voor Hattem wordt. Symbool hiervoor staan de nieuwe borden bij de ingang van de Netelhorst. Deze borden zijn gemaakt door Diesignloods en BB Trappen, beiden zijn gevestigd op de Netelhorst”, aldus de gemeente Hattem.

Wat maakt deze borden zo bijzonder?
De palen zijn gemaakt van resthout van BB Trappen, die deze grondstof zo een nieuw doel geeft. Dit is een startsein voor samenwerking tussen de verschillende ondernemingen op de Netelhorst en Powered By Hattem. Zo zorgen zij ervoor dat onbenutte daken van bedrijven op het bedrijventerrein een doel krijgen.

Hoe gaat dit in de praktijk?
Door het dak beschikbaar te stellen voor het plaatsen van zonnepanelen voor Powered By Hattem kunnen Hattemers, die geen geschikt dak hebben, toch lokaal opgewekte energie gebruiken. De zonnestroom van Powered by Hattem gaat naar de klanten van Powered by Hattem. Zo komt lokale energie dus direct terug bij de inwoners van de gemeente Hattem. Zo maken we Hattem duurzamer met lokaal opgewekte groene energie.

In samenwerking met gemeente Hattem is uit een eerste onderzoek gebleken dat de warmte van de waterzuiveringsinstallatie bruikbaar is voor een collectief warmtenet. Dit jaar maken de ondernemers en Powered by Hattem samen met gemeente Hattem, hier een concreet ontwerp voor.

Niet alleen de daken doen mee, ook gaven de ondernemers aan dat zij graag aan de slag willen met het realiseren van meer groen, zodat de Netelhorst bij gaat dragen aan een biodiverse omgeving.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in