NPC succesvol voor Hattem Petanque

Nadat Hans Tijssen woensdag 24 januari het Bultmantoernooi had gewonnen, mocht het team van Hattem Petanque naar Steenwijk naar de Nationale Petanque Competitie (NPC). In Steenwijk moest het team spelen tegen Coevorden.
In de eerste ronde werd het vlot 2-0. De derde partij in deze ronde ging minder vlot, duurde bijna twee uur, maar zorgde wel voor een 3-0 voorsprong. In de tweede ronde (triplet) ging bij de ene partij alles mis (8-13) en bij de andere juist allemaal goed. (13-1) In de derde ronde (doublet) keken alle drie de teams vlot tegen een achterstand aan en twee teams wisten dat niet meer in winst om te zetten. Gelukkig wist één team een achterstand van 0-7 weg te werken en de partij te winnen zodat de eindstand op 5-3 kwam. Daarmee komt Hattem Petanque, met nog vier speeldagen te gaan, op een mooie tweede plek.

Over de Nationale Petanque Competitie 
Deze competitie wordt gespeeld met normaal acht verenigingen in een groep die elkaar een keer thuis en een keer uit ontmoeten. Vanwege de verplichting om in een verwarmde hal te spelen, speelt Coevorden ’thuis’ in Steenwijk. Hattem Petanque speelt op dit soort dagen ’thuis’ in de hal in Apeldoorn.
In de divisie van Hattem zitten door omstandigheden slechts vijf verenigingen. Hattem speelt daarom tien NPC-dagen. Tot nu toe heeft Hattem 1x verloren, 1x gelijk gespeeld en 4x gewonnen. Daarmee komen de Hattemse spelers op de tweedee plek achter Karro Deux uit Deventer die een wedstrijdpunt meer heeft.

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in