Hatto-Heim bespeelt knollentuin

Hatto-Heim ging zaterdag 27 januari op bezoek bij WVF uit Westenholte zonder de broers Rowan en Jorick Mensink die op wintersport waren. Op sportpark De Weide Steen speelde Hatto-Heim de wedstrijd op veld 1 (natuurgras)
Het veld was hobbelig, lang gras en drastig. In de volksmond heet dat een Knollentuin. Een aftastend begin van beide teams speelde zich hoofdzakelijk af op het middenveld. Tien minuten gespeeld en de eerste kleine kans was er voor WVF. Joeri Mensink schoot voorlangs het doel van Robin van Dijk. Even later was het de beurt aan Ward Willemsen. Hij zag zijn schot gekeerd worden door keeper Dani van der Gragt ten koste van een corner. Een vrije trap van Robin van der Ziel werd ternauwernood gered door Van der Gragt. Even later was het andermaal Van der Ziel die een voorzet van Willemsen net naast schoot. In de 25e minuut een voorzet van Luca Veldhoen, maar Rob Schulte schoot over het doel. Een minuut later was het Luca Veldhoen die vrije doorgang kreeg en hij passeerde Van Dijk 1-0. Hierna gebeurde er erg weinig tot aan de rust.

In de tweede helft waren de Westenholtenaren gevaarlijk via Mensink en Guido Bakker. Zijn corner ging er bijna in één keer in, maar Van Dijk redde knap. Hatto-Heim kwam beter in zijn spel en kreeg enkele kansjes maar echte doelkansen bleven nog uit.
Totdat in de 62e minuut een mooie aanval werd opgezet. De bal kwam bij Willemsen, zijn voorzet werd binnengewerkt door Jesse Winkelaar en zo kwam de verdiende gelijkmaker 1-1. Hatto-Heim ging door en beloonde de gretige inzet met een doelpunt. Willemsen kreeg de bal aangespeeld en van ruim 20 meter passeerde hij keeper Van der Gragt in de lange hoek 1-2.
WVF moest nu wel komen en kreeg ook enkele kleine mogelijkheden, maar de stand bleef 1-2. De in gevallen Bas Behrens gaf over links nog een strakke voorzet, maar helaas was er geen Hattoheimer in de buurt voor het laatste zetje.
Dan vijf minuten voor het einde. Een dwaal moment van scheidsrechter Willems uit Zeewolde. Hij geeft WVF een strafschop. Toeschouwers van zowel WVF en Hatto-Heim keken elkaar aan: wat is er gebeurd? Achteraf hoorde ondergetekende dat het een duw was van een speler van Hatto-Heim. Nou scheidsrechter, dan had je over de gehele wedstrijd wel 10 strafschoppen kunnen geven, aldus de toeschouwers.
Een buitenkansje voor de ingevallen Julian Broeksema. Hij schoot de bal in het doel en bracht de stand op 2-2. In de 93e minuut floot Willems voor het einde van de wedstrijd.
Een discutabele penalty kost in dit geval Hatto-Heim twee dure punten in deze zware 2e klasse H.

Volgende week komt DOS Kampen op bezoek. Hatto-Heim heeft nog wat goed te maken nadat ze in Kampen van de mat werden gespeeld (10-2)
Vandaag won de ploeg uit Kampen met 3-0 van VV Heerde.
De wedstrijd begint om 14.30 uur op sportpark ’t Achterveen. Na afloop zal zanger Raymond Smit optreden in het clubhuis.

Verslag en foto: Gradus Dijkman