Z&PC Hatto Heim bindt ook ZEW aan de zegekar

Met een 4-8 overwinning bij ZEW hebben de waterpoloheren van Z&PC Hatto Heim de vierde zege op rij geboekt. In tegenstelling tot de voorgaande overwinningen waarin het lange tijd spannend bleef, kon Hatto Heim nu wel voortijdig afstand nemen van de opponent, al werd het na de 1-7 toch nog een heel klein beetje spannend in Ermelo.

Hatto Heim begon solide aan de wedstrijd. De thuisploeg had moeite met de goede organisatie van de Hattemers en kwam amper tot een goede mogelijkheden. Hatto Heim was effectief in de uitbraak en kon uitlopen naar 0-2. Rick Mensink deed er kort voor het einde van de periode zelfs nog een schepje bovenop door middel van een verzilverde strafworp.

In de tweede periode werd gekozen om full press te spelen tegen ZEW, dit ondanks dat de eerste periode met een andere tactiek goed verliep. De thuisploeg schoot in de tweede periode al snel de nul van het bord, maar Hatto Heim liet zich niet intimideren door het fysieke spel van de Ermelöers. Christiaan Fowler schoot de 1-4 tegen de touwen en Rik de Graaf werkte kort erna een manmeersituatie op fantastische wijze binnen.

Ook in de derde periode begon Hatto Heim gedegen en werd er verder afstand genomen van ZEW. Ondanks dat Hatto Heim regelmatig een uitsluiting tegen kreeg, bleef de ploeg bij de les en werd er goed verdedigd om in de aanval weer toe te slaan. Rik de Graaf schoot frommelde zijn tweede van de middag tegen de touwen en Peter Luchtenberg schoot daarna van afstand de bal in de lange hoek. Aan het einde van de derde periode was de focus plotsklaps weg en kon ZEW in een zeer kort tijdsbestek terugkomen tot 4-7.

De gastheren hadden weer hoop op een resultaat en gingen er vol op in de slotperiode. Desalniettemin was het Hatto Heim dat als eerste tot scoren kwam. Rik de Graaf zorgde met zijn derde treffer dat de hoop op een resultaat al snel vervloog bij ZEW. Een uitstekend keepende Arjan van de Worp zorgde met nog enkele fantastische reddingen nog voor dat de marge op vier bleef.

Periodestanden: 0-3, 1-2, 3-2, 0-1.
Doelpuntenmakers: Rik de Graaf 3x, Rick Mensink 2x, Wim Mensink, Christiaan Fowler en Peter Luchtenberg allen 1x.