vv Hattem pakt winst tegen koploper Swift ‘64

Bij de hervatting van de competitie heeft vvHattem zichzelf een goede dienst bewezen door koploper Swift naar huis te sturen met een 3-1 nederlaag. Ondanks dat een aantal spelers niet okselfris aan de start stond, heeft de selectie laten zien dat het team er zaterdag stond en op karakter de overwinning binnengehaald. De doelpunten aan Hattem-kant werden gemaakt door Felix Noordberger, Silvan Kersbergen en Mijar Rojer.

Hattem begon wat weifelend en de bezoekers uit Swifterbant wilde gelijk druk zetten om wellicht al snel op voorsprong te komen. De verdediging had er echter goed het oog op. Na een aftastende beginfase probeerde Hattem halverwege de 1e helft toch wat meer het initiatief te nemen.

In die fase kreeg het een aantal corners waarbij uit ÊÊn van die corners de bal voor de voeten van Yannick Rave belandde. Zijn schot miste richting maar Felix Noordberger was er als de kippen bij om de bal hoog in het dak van het doel te jagen en Hattem op 1-0 te brengen.

Even later is het schrikken als Otto Boekhoudt een cornerbal onder zijn voeten door ziet glippen. Roald Landman kan evenwel op de doellijn nog op tijd redding brengen en de bal wegwerken.

Na een half uur spelen heeft Felix Noordberger DE kans om de marge te verdubbelen. Na een prima steekpass van Mijar Rojer komt hij alleen voor Swift-doelman Seinen. Helaas voor Felix wordt zijn inzet door de doelman gekeerd. In de slotfase van de 1e helft verdedigt Hattem wat onzorgvuldig en komt Swift met wat meer gevaar op de helft van Hattem te spelen.

Desondanks heeft Hattem nog het laatste woord kort voor rust. Een hoekschop van Hattem wordt door iedereen in de doelmond gemist en lijkt Lawrence vd Bend de 2-0 te kunnen maken. Helaas kan hij de bal net niet goed raken waardoor de verdediging van Swift de bal nog net voor de lijn kan weg poetsen.

Na rust een domper voor Hattem als Felix Noordberger al vrij snel geblesseerd de kleedkamer moet opzoeken. Hij wordt vervangen door Sven v.d. Hulst. Door de achterstand zet Swift meer druk op het spel van Hattem en is dan ook dichtbij de gelijkmaker. Uit een prima combinatie op het middenveld staat Hattem-doelman Stefan de Weerdt ineens oog in oog met een aanvaller van Swift. Door goed te blijven kijken weet hij echter de inzet te keren en zijn doel schoon te houden.

Hattem probeert te loeren op de kleine kansjes die het in deze fase krijgt en weet zo af en toe wel plaagstootjes uit te delen. Het komt evenwel door een inschattingsfout van Swift-doelman Seinen op een 2-0 voorsprong. Een uitstekende indraaiende hoekschop van Silvan Kersbergen, vandaag zeer sterk spelend, schat hij verkeerd in en de bal draait over de doelman ineens in het doel.

Swift zet nu echt alles op alles maar is daarbij wel afhankelijk van de ruimte die ze krijgen. Uit een afgeslagen hoekschop van Hattem weet het echter razendsnel te counteren, vindt men de volledig vrijgelaten Roskam die met een afgemeten schot doelman Stefan de Weerdt weet te verslaan; 2-1. Hattem zit niet bij de pakken neer en zoekt evenwel gewoon de aanval. Yannick Rave weet een verkeerde uittrap van doelman Seinen op te pakken maar helaas kan hij zijn inzet te weinig richting mee geven.

Even later is hij opnieuw dichtbij een doelpunt. Een uitstekende voorzet van Sven v.d. Hulst komt bij Yannick, hij weet zijn hoofd er tegenaan te krijgen maar helaas voor hem raakt hij slechts de paal. Kort voor tijd maakt Mijar Rojer aan alle twijfel aan Hattem-kant een einde. Nadat hij zich prima vrij speelt weet hij Hattem met een uitstekende trap op 3-1 in te zetten en de overwinning veilig te stellen.

Over de gehele wedstrijd gezien een verdiende overwinning waarbij met name het collectief vandaag de doorslaggevende factor is geweest. Vele vraagtekens bij nog niet fitte spelers worden door inzet en beleving volledig naar de achtergrond geschoven. Door deze overwinning komt het weer wat dichter bij koploper Swift en kan het bij winst bij de nog in te halen wedstrijd zelfs op twee punten komen.

Sportuitzending gemist of terugluisteren?