Hattem komt niet verder dan puntendeling tegen EFC

In Ermelo trof Hattem het team van EFC ’58, de nummer laatst op de ranglijst. Je zou kunnen aannemen dat deze wedstrijd, op basis van de stand op de ranglijst, wellicht voor de Hattemers de volle buit zou opleveren, maar het liep deze middag even anders. Enerzijds door tekortkomingen in de eigen prestatie, anderzijds omdat de thuisploeg tot het einde aan toe opportunistisch bleef spelen en zelfs in de slotminuut nog de kans had om de winst naar zich toe te trekken. Hattem kwam voor rust nog op achterstand, repareerde dit na de rust goed maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een puntendeling.

Wel beter, maar met achterstand de rust in
Na een aftastende beginfase was de eerste kans van de wedstrijd voor Hattem. Na een goede opbouw kon Bram de Boer een voorzet afleveren. Net voordat de geel-blauwen de voet ertegen konden zetten bracht de verdediging van EFC redding. Kort daarna is Felix Noordberger dichtbij een treffer als hij een voorzet van Felix Besseler kan intikken. EFC-doelman weet met de voet nog net redding te brengen. Andersom is EFC dichtbij een treffer. Na balverlies op het middenveld komt EFC er razendsnel uit en wordt het gevaarlijk voor het Hattem-doel. Rick Dalhuisen is alert en kan op tijd redding brengen. In de tegenaanval opnieuw een kans voor Felix Noordberger maar ook deze keer wordt zijn inzet geblokt. Een prima vrije trap van Jari Dunnink vanaf de zijkant wordt door Wesley van Winsum verlengt, maar heeft hij pech wanneer zijn inzet via de kruising weer het veld in stuitert. Giovan Drayer is ook al ongelukkig als zijn inzet wordt geblokt.
Kort voor rust komt EFC evenwel op voorsprong. Er ontstaat een duel om de bal in het strafschopgebied van Hattem waarbij de directe tegenstander van Jort Steenman valt. Het lijkt dat er niets aan de hand is, maar dit wordt door de scheidsrechter beoordeelt als overtreding met een strafschop tot gevolg. Doelman van Dijk is kansloos en zo gaat Hattem met een achterstand rusten.

Hattem herstelt zich in de 2e helft goed
Het is duidelijk dat Hattem na rust een tandje bij moet zetten en meer overtuiging aan de dag moet leggen om de stand te kantelen. Schrik is er in de verdediging van Hattem wanneer EFC bij onoplettendheid bij de geel-blauwen de bal plots tegen de paal ziet belanden. Geluk voor Hattem dat Jort Blankvoort vervolgens redding kan brengen. Nadat de ingevallen Kevin Veger een schot net over het doel lepelt, komt Hattem even later toch op de verdiende gelijkmaker. De vrijstaande Wesley van Winsum wordt in as aangespeeld en ziet Rick Dalhuisen op links goed opkomen. Hij controleert de bal goed en laat EFC-doelman Schuur met een prachtig schot kansloos; 1-1.
Hattem voelt dat er meer in zit en verhoogt de druk op het vijandelijke doel. Uiteindelijk levert dat ook de voorsprong in de wedstrijd op. Een hoekschop wordt door de EFC-doelman niet goed ingeschat en het is Wesley van Winsum die de bal bij de 2e paal kan binnenwerken: 1-2.
EFC recht de rug en wil natuurlijk op zoek naar de gelijkmaker. Balverlies op het middenveld door Hattem zorgt voor een grote kans voor EFC maar de inzet is te matig om gevaarlijk te worden. Kort daarna wordt het dan toch gelijk. Een vrije trap op iets meer dan 20 meter van het Hattem-doel wordt door EFC-speler Dekker om de muur gekruld waarbij hij de vrije hoek vindt en zodoende de teams weer op gelijke hoogte brengt. Bijna wordt het zelfs nog 3-2 voor EFC wanneer een lang schot naar voren het sein voor de voorwaartsen is om druk te zetten op de verdedigers. Doelman van Dijk is echter alert en plukt de bal uitstekend uit de hoek waardoor het 2-2 blijft.

Volgende week ontvangt Hattem het team van VIOS uit Vaassen. Aanvang van de wedstrijd begint dan om 14.00 uur.