Hattemse invloed bij de verkiezing Overijssels Boek van het Jaar

Bij de verkiezing van het Overijssels Boek van het Jaar zijn twee boeken genomineerd waarvan de schrijvers in Hattem wonen of hebben gewoond. Bij deze verkiezing gaat het om boeken die verschenen tussen 1 april 2020 en 1 april 2021. Bij de categorie fictie speelt het verhaal zich af in Overijssel óf is het boek geschreven door een Overijsselse auteur die een sterke band met de provincie heeft.

Het boek Vuurvogel is het debuut van Hattemer Jozef Hoek. Vuurvogel is een psychologische thriller waarin een jonge vrouw na een mishandeling recht tegenover de dader komt te staan. Wat volgt is een psychologisch schaakspel waarin voor beiden veel op het spel staat. Het verhaal speelt in de omgeving van Zwolle en Hattem. Een omgeving die voor Jozef Hoek goed bekend is als inwoner van de binnenstad van Hattem

Atlas van de IJssel
De non-fictie boeken moeten gaan over een Overijssels onderwerp, bijvoorbeeld over de geschiedenis en/of cultuur van de provincie, een streek of plaats of een gebeurtenis in Overijssel. Oud-Hattemer Tjirk van der Ziel vertelt in Atlas van de IJssel samen met Albert Corporaal aan de hand van historisch kaartmateriaal en hedendaagse dronefoto’s de ontstaansgeschiedenis van een grote diversiteit aan gebieden die samen de IJsselvallei vormen.

Donderdag 18 november 2021 om 20.00 uur is live te zien op de website van overijsselverwoord welke boeken de titel winnen. Ook is op deze website te lezen welke boeken zijn genomineerd en wie in de jury zitten.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in