Molen de Fortuin in de vreugd

Op Twitter plaatst Molen de Fortuin een foto van Molen – De Fortuin – in de vreugd. Zij doen dit omdat men heel blij is, aangezien Vereniging De Hollandsche Molen de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs van krijgt.

Hare Majesteit Koningin Máxima reikt op maandagmiddag 4 november in Muziekgebouw aan ’t IJ de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs 2019 uit aan Vereniging de Hollandsche Molen. Het Cultuurfonds kent deze oeuvreprijs jaarlijks toe aan een persoon of instelling met een grote staat van dienst op het gebied van cultuur, natuur of wetenschap in Nederland.

Inzet vele vrijwilligers
Het Cultuurfonds heeft de prijs aan de Hollandsche Molen toegekend omdat de vereniging in Nederland de autoriteit is op molengebied. Dankzij de vele vrijwilligers die zich inzetten voor de vereniging, zijn honderden molens in ons land bewaard gebleven en weer in beweging gekomen. Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden, beschermvrouwe van Vereniging de Hollandsche Molen, is aanwezig bij de prijsuitreiking.

Aan de Prijs is een bedrag van 150.000 euro verbonden. De ontvanger krijgt een CultuurFonds op Naam met een startkapitaal van 75.000 euro en een vrij besteedbaar bedrag van 75.000 euro. De ontvanger van de oeuvreprijs bepaalt samen met het Prins Bernhard Cultuurfonds welke projecten voor cultuur, natuur of wetenschap vanuit het fonds op naam ondersteund worden.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in