Wethouder Hospers geeft startsein Snoepgroente-campagne

Op woensdag 31 oktober geeft wethouder Martijn Hospers het startsein voor de Snoepgroente-campagne die is ontwikkeld door JOGG Noord-Veluwe. JOGG-Hattem organiseert deze ruim twee weken durende campagne in samenwerking met JOGG-partner Albert Heijn Hattem. Het doel van de campagne is om kinderen meer groente te laten eten. Dit gebeurt door de kinderen te laten kennismaken met en te leren over groente door middel van een lesmap en toolkit.

Gezonde snack
Kinderen van het basisonderwijs eten lang niet altijd de aanbevolen 150-200 gram groente per dag. Veel soorten groente zijn uitermate geschikt als tussendoortje of snack en kunnen tijdens de pauze gegeten worden. Zo kunnen kinderen met een gezonde snack makkelijk aan de aanbevolen hoeveelheid groente komen. Tijdens de campagne kunnen de kinderen ervaren dat het eten van groente niet alleen gezond, maar ook lekker is. Alle deelnemende basisscholen en kinderdagverblijven hebben een lesmap of toolkit gekregen dat afgestemd is op de verschillende leeftijden.

Snoepgroentepakket
Wethouder Martijn Hospers geeft woensdag 31 oktober het startsein voor de campagne bij de Sint Andreasschool door een Snoepgroentepakket aan te bieden. De kinderen hebben een snoepgroentelied ingestudeerd dat zij laten horen. Daarna worden ook Snoepgroentepakketten rondgebracht bij alle deelnemende scholen en kinderdagverblijven.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in