Wees welkom in de buurtsoos van de Open Poort

Gewoon eens even lekker met iemand kletsen? Even de deur uit zijn en gezellige mensen treffen? Dat kan elke donderdag van 10.00-12.00 uur in de Buurtsoos in het jeugdhonk van De Open Poort.
En vanwege de “week tegen eenzaamheid” opent deze buurtsoos ook op dinsdag 4 oktober van 10.00-12.00 uur haar deuren.

Week tegen Eenzaamheid
Door het hele land is er tijdens de Week tegen Eenzaamheid (29 september t/m 6 oktober) extra aandacht voor het thema eenzaamheid en sociaal isolement. In veel plaatsen zijn er speciale activiteiten waar mensen elkaar ontmoeten en nieuwe contacten kunnen leggen. Iedereen kan deelnemen aan de Week tegen Eenzaamheid door het bezoeken of organiseren van een activiteit. Want eenzaamheid aanpakken begint met in contact komen.

Eenzaamheid
1 op de 10 mensen in Nederland voelt zich erg eenzaam. Eenzaamheid is je niet verbonden voelen. De invloed van eenzaamheid is groot. Zeker als het langdurig aanhoudt, leidt eenzaamheid tot gezondheidsrisico’s, minder meedoen in de samenleving en een gevoel dat welzijn of geluk tekortschiet.

Actieprogramma Eén tegen eenzaamheid
De Week tegen Eenzaamheid 2022 wordt in het kader van het actieprogramma Eén tegen eenzaamheid georganiseerd door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Meer dan 250 gemeenten en zo’n 170 landelijke bedrijven en maatschappelijke organisaties zijn bij het programma aangesloten. Samen zetten zij zich in om de trend van eenzaamheid te doorbreken.

De Open Poort als buurtkerk
Ook de gemeente van De Open Poort wil haar steentje bijdragen aan het wegnemen van eenzaamheid. Naast de al bestaande “buurtsoos” (iedere donderdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur) is er in de Week tegen Eenzaamheid een extra buurtsoos georganiseerd op dinsdag 4 oktober (10.00-12.00 uur).
Je kunt gewoon binnenlopen: koffie en thee (en iets lekkers) staan klaar en zijn gratis. Je treft er buurtgenoten en een paar vrijwilligers van De Open Poort.

Ook Stichting Welzijn Hattem is op 4 oktober aanwezig om u te informeren.

Voor meer informatie: 06-46763621
Heb je vervoer nodig? Bel dan dit informatienummer. 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in