Het is weer tijd voor de Kinderboekenweek

Lekker met je kinderen het bos in, schelpen en krabbetjes zoeken op het strand of plantjes in de tuin zetten. Maar je samen ook realiseren hoe kwetsbaar natuur is en kijken wat je kunt doen om haar te beschermen. De natuur is vaak een bron van inspiratie voor kinderboeken.

Dieren hebben niet alleen een hoge aaibaarheidsfactor –daarom zijn ze ook zo fijn als knuffel-, ze zijn ook erg geschikt om emoties te laten zien die voor peuters en kleuters herkenbaar zijn. Sommige dierenvriendjes in prentenboeken groeien uit tot bekende karakters die je overal tegenkomt, als speelgoed, op behang, op kinderkleertjes, op televisie of in een musical.

Thema
Het thema van de Kinderboekenweek van 5 tot en met 16 oktober is Gi-ga-groen. Een perfecte week om extra bezig te zijn met boeken én met alles wat de natuur te bieden heeft. Ook in de Bibliotheek Noord-Veluwe wordt er natuurlijk aandacht besteed aan de kinderboekenweek. Zo kunnen leerkrachten deelnemen aan de inspiratiemiddag op 28 september en krijgen zij voorbeelden, workshops en lesideeën die direct toepasbaar zijn op school.

Wedstrijd
Alle kinderen kunnen meedoen aan de selfie-/fotowedstrijd. Met een prijs voor de origineelste foto! In de bieb zijn dierenmaskers en andere grappige spulletjes om een leuke foto mee te maken. Of maak een foto met je favoriete natuurboek! Stuur de foto naar info@bibliotheeknoordveluwe.nl.

Theater
Samen met Cultuurplein organiseert de Bibliotheek theatervoorstellingen (o.a. De snelste Zebra en Baas in het bos) en bezoeken van kinderboekenschrijvers (o.a. Selma Noort, Joke Eikenaar en Geert Jan Roebers).

Kijk op de website van de bibliotheek voor meer informatie: www.bibliotheeknoordveluwe.nl

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in