Indisch Golfweekend bij de Hattemer Golf & Country Club

Afgelopen weekend heeft op de Hattemse Golf & Country Club voor de 74e keer het Indisch Golfweekend plaatsgevonden. Het is een meerdaags golftoernooi, dat al sinds 1948 wordt georganiseerd voor golfers met Indische ‘roots’, dat wil zeggen: die geboren zijn in het voormalig Nederlandsch Indië of Indonesië, daar gewoond of gewerkt hebben of kind zijn van in Nederlands Indië geboren ouder(s).

Het IGW begon vrijdag met de gebruikelijke individuele wedstrijd en op de zaterdag werden er twee verschillende spelvormen gespeeld.

Op zondag spelen de Hattemers traditioneel tegen de IGW deelnemers. Dit jaar verdedigde de Hattemse golfers de Trofee en wederom wonnen ze, weliswaar met minimaal verschil. Bestuurslid Reint van der Meulen mocht de Tielenius Kruythoff Trofee, genoemd naar de eerste Hattemer die het toernooi organiseerde, in ontvangst nemen. Gedurende de dagen was er in het clubhuis een Indische sfeer gecreëerd en stonden er elke avond Indische gerechten op het menu.

Hattem mag trots zijn op dit toernooi, volgens de Hattemer Golf & Country club, want volgens hen is het het oudste meerdaagse sportevenement in Nederland. Volgend jaar is het 15e lustrum en mocht je geïnteresseerd zijn om deel te nemen, stuur dan een email naar igw-hattem@hotmail.com

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in