vv Hattem haalt in polder zwaar bevochten overwinning

vv Hattem begon in deze voor hen altijd lastige wedstrijd sterk, terwijl thuisploeg Swift ’64 het spoor helemaal bijster was.

Al vrij vroeg in de wedstrijd werd Felix Noordberger in de mangel genomen binnen de beruchte lijnen, waarbij het vraag was strafschop of niet. Het bleef bij het laatste waarna het toch snel daarna 1-0 voor Hattem werd.

De opbouw via doelman Stefan de Weerdt en een prima pass van Ramon Flokstra op Mitchell Hooisma, die op rechts vrij door kan komen, kreeg een prima afsluiting doordat de volledig vrijstaande Felix Noordberger de afgemeten voorzet simpel kon intikken.

Hattem houdt de druk er op en dat resulteert in een aantal kansen waarbij het vervolgens snel gaat. Een hoekschop wordt door Jens Borger op de kruising gekopt. De rebound is ook voor hem en hij kan de bal in de drukte van spelers toch tegen de touwen krijgen; 0-2.

Kort daarop wordt het zelfs 0-3. Een prima aanval via Kevin Isidora en Felix Noordberger brengt de bal bij Mitchell Hooisma. Hij ziet Ayoub Ben Ali Ahlaq volledig vrij staan en weet hem te bereiken. Laatstgenoemde kan hierdoor simpel afwerken.

Swift probeert hierna de draad weer op te pakken en zich terug in de wedstrijd te knokken. Het hanteert in deze fase echter te snel de lange bal wat voor de Hattem-verdediging geen enkel gevaar oplevert. De ploeg van trainer Oosterhaar heeft nog wel een overwicht, maar de echte kansen zoals in het begin van de wedstrijd blijven uit.

Swift daarentegen komt door een misverstand in de Hattem-verdediging via aanvaller Steven George ineens in de gelegenheid de aansluitingstreffer te maken. Doelman Stefan de Weerdt is echter de sterkste in het 1 op 1 duel. Kort daarna volgt die treffer alsnog. Balverlies van Kevin Isidora brengt de vrijstaande George in balbezit en deze keer faalt hij niet; 1-3.

Swift ruikt bloed en is Hattem is het in deze fase even kwijt. Hattem wordt wat te gemakzuchtig en Swift zit er beter op. Kort voor rust wordt het zelfs nog 2-3 als er in de verdediging naar elkaar gekeken wordt in plaats van te handelen. Oosterloo kan namens Swift de marge op 1 brengen.

Na de rust zal Hattem het mindere spel van kort voor rust weer moeten ombuigen. Swift wil natuurlijk zo snel mogelijk de gelijkmaker op het scorebord krijgen. Toch moet Hattem opnieuw een tegenslag verwerken. Doordat een bal in de verdediging niet goed verwerkt wordt komt de bal bij de voor Swift vrijstaande Veldman die de bal voor het intikken heeft.

De stand is weer gelijk in deze knotsgekke wedstrijd. Kort hierna moet Mitchell Hooisma geblesseerd het veld verlaten en tovert trainer Oosterhaar tegelijk een tactische aanpassing uit de hoge hoed. Vanaf dat moment komt Hattem weer beter in de wedstrijd en weet het weer gevaar te stichten in aanvallend opzicht.

Hattem had wellicht ook in de 2e helft een strafschop moeten hebben door een handsbal, maar ook dit keer vond de scheidsrechter het niets, net zoals het moment dat Felix Noordberger op randje 16 onderuit gehaald werd.

Toch recht Hattem de rug en weet het de wedstrijd weer naar zich toe te trekken. Met een prima aanval over rechts weet de ingevallen Maikel Rave de bal bij Felix Noordberger te krijgen. Hij ontdoet zich ter hoogte van de middenlijn van zijn tegenstander, heeft vervolgens vrije doorgang en laat Swift-doelman Seinen kansloos door de bal prima onder de doelman door te schuiven; 3-4.

Swift gaat logischerwijs gaat vol op de aanval en speelt feitelijk alles of niets. Het brengt een extra aanvaller en hanteert soms  de botte bijl. De druk op het Hattem-doel wordt groter, maar aan de stand verandert niets meer.

Ondanks een flitsende start, een matige vertoning kort voor en na rust en een beter laatste half uur weet Hattem een zwaar bevochten overwinning te behalen. Hierdoor heeft Hattem nog geen puntverlies en zal het gaan proberen om dit ook in de volgende wedstrijd zo te houden.