“Weekmarkt Hattem terug naar het centrum”

Ondernemersvereniging HAVO wil onderzoeken -nu het marktplein in Hattem een nieuwe look and feel krijgt- of de weekmarkt weer in het centrum gehouden kan worden.

‘Past prima’
“De insteek van HAVO is te komen tot een weekmarkt waarbij lokale producten uit de nabije omgeving ook een prominente plek kunnen krijgen. Dit past ook in ons beleid om de lokale ondernemers maximaal te betrekken bij het ondernemen in Hattem. Tevens dient het ook het doel van duurzaamheid. Wat je lokaal kunt betrekken heeft immers een lage CO2-footprint. In een Hanzestad als Hattem met haar historische karakter past prima een knusse weekmarkt die aansluit bij ons mooie centrum”, aldus HAVO-voorzitter Klaas van Dieren.

Veel bijval
Hij voegt er aan toe dat uit recente gesprekken en diverse polls blijkt dat het overgrote deel van de bezoekers van de weekmarkt hier positief tegenover staat. “Zelfs 82% is voor deze wijziging”, aldus Van Dieren.

Agendapunt
In de maandelijkse gesprekken die de HAVO heeft met wethouder Auke Schipper staat dit punt op de agenda. In het gezamenlijk gesloten convenant staat dit als uitvoeringspunt genoteerd: “partijen werken samen om deze punten te verwezenlijken.” Ook is door de HAVO aan het weekmarktbestuur een uitnodiging verstuurd. Hierop is is positief gereageerd.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in