Voerman Museum op zoek naar kunst over Hattem

Het Voerman Museum is bezig met de voorbereidingen voor een nieuwe expositie die vanaf eind oktober te zien zal zijn. Deze heeft als thema ‘Pittoresk Hattem, getekend en geschilderd door bekende kunstenaars’. Er zijn al diverse aanvragen voor bruiklenen bij verschillende musea ingediend. Maar het museum is op zoek naar nog meer werken voor deze expositie. Want ook bij Hattemers thuis zijn waarschijnlijk kunstwerken te vinden die door bekende kunstenaars zijn gemaakt en waarop ‘pittoresk Hattem’ is vereeuwigd.

Museumdirecteur Daphne Kampman-Maas, conservator Kristian Kreeft en taxateur-bemiddelaar en kunstonderzoeker Christiaan Lucht vormen het team dat zich met volle energie aan het opzetten van de nieuwe expositie wijdt.

Zij zoeken naar schilderijen en tekeningen van topografische aard; kunstwerken waarop Hattem herkenbaar staat afgebeeld. Het tijdvak dat vanaf eind oktober wordt tentoongesteld bestrijkt enkele eeuwen en omvat de achttiende, negentiende en de eerste helft van de twintigste eeuw. De collectie van die werken die straks in het museum te zien zal zijn, geeft dan in zijn totaal een rijk en pittoresk beeld van Hattem door de eeuwen heen.

Het Voerman Museum hoopt nu de eigenaren van kunstwerken die Hattem als onderwerp hebben, voor deelname aan deze tentoonstelling te interesseren Graag wil het museum deze werken in bruikleen nemen van half oktober tot half april volgend jaar. Het schilderij aan de muur bij je thuis in de woonkamer kan dan maar zo voor enkele maanden naar het Voerman Museum Hattem verhuizen, waar het met tientallen andere kunstwerken zal bijdragen aan een succesvolle ‘pittoresk Hattem’-tentoonstelling.

Bezitters van kunstwerken die voor de expositie in aanmerking komen kunnen contact op nemen met directeur Daphne Kampman-Maas of conservator Kristian Kreeft via (038) 444 2897 of conservator@voermanmuseumhattem.nl .

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in