Doe mee aan de Landelijke Tuinvlindertelling

Jaarlijks is er een Landelijke Tuinvlindertelling. Iedereen met een balkon of tuin kan hieraan meedoen via www.vlindermee.nl.

Waarom vlinders tellen?
De Vlinderstichting organiseert iedere zomer een tuinvlindertelling. Dankzij deze jaarlijkse telling ontstaat een beter beeld van de toestand van de natuur in stad en dorp. Die informatie is belangrijk, want dagvlinders reageren snel op het milieu en op klimaatverandering. De Vlinderstichting verzamelt al jarenlang gegevens over vlinders, zodat ze nog beter beschermd kunnen worden. Uit onderzoek blijkt dat er steeds minder zijn.

Vlinders herkennen en melden
Iedereen kan zijn of haar waarnemingen van vlinders in de tuin direct doorgeven via de app Vlindermee of de website www.vlindermee.nl. Hulp nodig bij het herkennen van vlinders? Download dan de handige vlinderherkenningskaart. Op deze kaart staan diverse vlinders met kenmerken. Of gebruik de app Vlindermee om vlinders te herkennen.

Meer informatie
De Tuinvlindertelling wordt gehouden van 3 t/m 25 juli 2021. Kijk voor alle informatie en meer tuintips op www.vlindermee.nl. Of kijk op www.vlinderstichting.nl/vlindermee/veel-gestelde-vragen voor antwoorden op de meest gestelde vragen.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in