Mega Piraten Festijn terug naar Oldebroek

Het Mega Piraten Festijn keert op vrijdag 31 augustus terug naar Oldebroek. Natuurlijk zijn diverse bekende Nederlandstalige artiesten van de partij.

Van Jan Smit tot Jannes, van Gerard Joling tot Mooi Wark. Het team van social mediafenomeen Poar Neem’n krijgt een eigen podium in een tweede, kleinere tent. Bijna een thuiswedstrijdje dus voor Wim Salabim en zijn mannen. De presentatie is weer in handen van Willie Oosterhuis. Het festival vindt plaats in een weiland aan de Stouwdamsweg.

De twee vorige edities van het feest waren grote successen. Beide keren was het evenement uitverkocht. Het Mega Piraten Festijn is Nederlands grootste festivalkaravaan. In totaal strijkt de tour dit jaar in maar liefst tien plaatsen neer. Het MPF draagt de titel ‘Europa’s grootste meezingfeest’ met trots. De opzet van het MPF is al jaren ongewijzigd. Een groot aantal bekende artiesten treedt op en presentator Willie Oosterhuis jut het publiek op tot volledige euforie. Willie is eigenwijs en presenteert gewoon in zijn Overijsselse dialect. En iedereen verstaat hem. De sfeer spat van het podium af! Maar de grootste artiest is het publiek zelf: zingen, in de polonaise lopen, hossen of gewoon lekker met een biertje in de hand alles bekijken vanaf een plekje bij de tap, alles kan en mag. De Mega Piraten Festijnen zijn geen feesten, het zijn vieringen. Vieringen van het piratenleven; vieringen voor de liefhebbers van deze zenders en vieringen van de (doorgaans) Nederlandstalige muziek. Eddie: “Iedereen die een MPF heeft bezocht, weet waarover ik het heb. Iedereen zingt mee. Verbroedering en gezelligheid; dat blijft onze insteek en daar wordt niets aan veranderd.”

Programma

Gerard Joling, Jan Smit, Jannes, Django Wagner, Koos Alberts, Ancora, Stef Ekkel, René Karst, George Baker, Helemaal Hollands, Vinzzent, IJsselduo, Belinda Kinnaer, Lytse Hille, Otto Lagerfett, Arjan Venemann, Lesley Williams, Snollebollekes, Jan Keizer & Anny Schilder, Remix, Corry Konings, Harten 10, De Alpenzusjes, Lange Frans, John de Bever, John West, Mooi Wark en Summerland. De presentatie is in handen van Willie Oosterhuis. Daarnaast verzorgt Poar Neem’n een aantal shows.

Het terrein aan de Koeleweg is geopend vanaf 18.30 uur. Het programma duurt van 20.00 tot 01.00 uur.

Kaarten
Fysieke kaarten (vanaf 25 euro) zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij Emté in Oldebroek; Cigo Tabak in Wezep; EP in Elburg, TMI Bosch in ’t Harde en bij alle winkels van Primera. Daarnaast zijn ze ook te koop via www.megapiratenfestijn.nl.