Jaarverslag Bibliotheek Noord-Veluwe online en overhandigd aan wethouder

Vorige week werd het jaarverslag overhandigd aan wethouder Carla Broekhuis-Bonte, inmiddels is het verslag ook te vinden op de website van de Bibliotheek Noord-Veluwe.

In het verslag is onder meer te lezen dat de Bibliotheek Noord-Veluwe aan het eind van vorig jaar 27.721 leden heeft; 250 minder dan in 2016. Het aantal leden dat een e-book leent stijgt: in 2017 wisten 3.341 leden de online bibliotheek te vinden. In 2016 waren dit er 2.572. Een op de vier inwoners op de Noord-Veluwe is lid van de bibliotheek.

Lenen
Gemiddeld lenen leden 30 boeken per jaar. Volwassenen lenen vaker boeken dan de jeugd: Zij lenen 42 items, terwijl kinderen zo’n 22 boeken lenen.

Bibliotheekdirecteur Hetty van de Weg lichtte de nieuwe vorm van het jaarverslag toe, waarbij de 5 thema’s Lezen, E-varia, Robotica, Taal en Walk&Talk centraal staan. Over ieder onderwerp is naast informatie ook een interview met een medewerker te vinden. Daarnaast is in het jaarverslag een overzicht van de activiteiten die in 2017 plaatsvonden te vinden en is er cijfermatige informatie over uitleningen, leden en mediabezit. “Met deze nieuwe vorm van het jaarverslag benadrukken we de hoofdthema’s uit ons beleid” aldus Hetty van de Weg.

Leest het jaarverslag hier Jaarverslag Bibliotheek Noord-Veluwe