Omleidingen door werkzaamheden op knooppunt Hattemerbroek

Rijkswaterstaat voert van vrijdagavond 5 juni 22.00 uur tot maandagochtend 8 juni 05.00 uur werkzaamheden uit aan de A28 richting de N50 Kampen/Emmeloord en de A50 Apeldoorn/Arnhem op het knooppunt Hattemerbroek.

Tijdens de werkzaamheden is de verbindingsboog A28 afgesloten voor het verkeer richting de autoweg N50 Kampen/Emmeloord en de snelweg A50 Apeldoorn/Arnhem. Het verkeer wordt omgeleid. De omleidingen worden aangegeven met gele borden en tekstkarren langs de weg. De extra reistijd kan oplopen tot 10 minuten.

Matrixborden A28
In het weekend van 5 juni worden de verbindingsbogen van Zwolle richting Kampen en Apeldoorn afgesloten. Gedurende dit weekend wordt door Rijkswaterstaat werkzaamheden verricht voor het plaatsen van matrixborden in het knooppunt Hattemerbroek. Deze plaatsing verbetert de verkeersveiligheid en doorstroming in het knooppunt Hattemerbroek. Met deze matrixborden wordt het verkeer geattendeerd op mogelijke filevorming of plaatst Rijkswaterstaat op afstand een maatregel op deze borden, zoals een snelheidsbeperking of een rood kruis.

Advies weggebruikers A28
Voor verkeer dat de weg opgaat geeft Rijkswaterstaat het volgende advies mee:

  • Houd rekening met extra reistijd en vertrek eerder.
  • Volg de aanwijzingen op de borden boven en langs de weg.
  • Raadpleeg de actuele verkeersinformatie via de app Rijkswaterstaat Actueel of volg het Twitteraccount van Rijkswaterstaat Verkeersinformatie.

Coronamaatregelen
De coronamaatregelen hebben impact, ook op het werk van Rijkswaterstaat. Het is de verantwoordelijkheid van Rijkswaterstaat de kritieke infrastructuur (wegen, vaarwegen en het watersysteem) draaiende te houden. Om die reden gaan bovenstaande onderhoudswerkzaamheden vooralsnog door als gepland.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over de werkzaamheden op de projectpagina Onderhoud wegen Oost-Nederland of bel met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (gratis).

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in