Hatto-Heim sluit af met verlies tegen ZAC

Zaterdag was de laatste competitiewedstrijd in het seizoen 2017/2018. Voor dat de wedstrijd begon, werd er eerst afscheid genomen van een aantal mensen. De bloemen waren voor Django vd Landen (WHC) Christiaan de Vries (lager elftal) en trainer Erwin Brem (hoofdtrainer vv Hierden),leider Hendri Rekers en verzorgers Simone Harmsen en Dick Heideveld.
En kort voor het einde topscoorder Maarten Teuben.

Onder tropische omstandigheden mocht Hattpo Heim aantreden op ’t Achterveen tegen ZAC uit Zwolle. Vorige week gaf Hatto Heim de punten wel erg makkelijk weg aan WZC. Daardoor was ZAC nog volop in de race voor de nacompetitie.

Nadat de wedstrijd een beetje traag op gang kwam, was de eerste kans voor de gasten. Joost Ottens ging alleen af op Django van der Landen, maar kreeg de bal niet in het doel door dat Django knap redde.

De aanval hierop van Hatto-Heim. Maarten Teuben kwam alleen voor keeper Puck Pool, maar kreeg de bal niet in het doel. Hierna nog een mooie opgezette aanval met Twan van Rijssen, Maarten Teuben en Christian de Vries, maar ook hier ontbrak de precisie.

Vlak voor rust kon Django vd Landen nog redding brengen op een kopbal van Joost Ottens. Maar uit de corner kopte de lange nummer 4 Ottens wel raak: 0-1.

Na de thee een Hatto-Heim dat op jacht ging na de gelijkmaker. En die kwam er ook. In de 70e minuut was het Maarten Teuben die wegdraaide van zijn tegenstander en de bal hard in de touwen joeg: 1-1. Hatto-Heim ging op jacht naar meer, maar ZAC kreeg de ruimte en zo scoorde Lex Heimerikx 1-2 en in blessure tijd zelfs 1-3.

Vlak voor het einde werd afscheid genomen van Maarten Teuben. Na 14 seizoenen in het 1e gaat “Rakker” volgend seizoen wat lager spelen . Maarten -topscoorder aller tijden van Hatto-Heim- heeft in zijn loopbaan 249 doelpunten gemaakt. 146 competitie-, 21 beker- en 76 doelpunten in oefenwedstrijden. Hij heeft 3x de nacompetitie gehaald en werd één keer kampioen. Maarten Teuben werd onder een gigantisch applaus door zijn vrouw Sharon en kinderen Ella en Bo van het veld gehaald.

Sportuitzending gemist of terugluisteren?