Koningsdag in Hattem: wat is er te doen?

Vandaag is het Koningsdag. Elk jaar op 27 april, de verjaardag van koning Willem-Alexander, vieren we dit. Op deze nationale feestdag zal de Nederlandse koninklijke familie een bezoek brengen aan Rotterdam. Ook in Hattem is meer dan genoeg te doen, dit danken we aan onze actieve gemeenschap en in het bijzonder de Hattemer Oranje Vereniging (HOV). Wie vandaag vrij is en een bezoekje wil brengen aan de binnenstad voor een gezellige koningsdag wordt op zijn wenken bediend. Het belooft een leuke, maar ook een koude, koningsdag te worden.

Om 08.30u en 09.00u
De kerkklokken zullen om 08.30u Koningsdag inluiden. Om 09.00u wordt Koningsdag geopend met een aubade op de Markt, met een muzikale bijdrage van de Christelijke Muziekvereniging Hattem en een toespraak van de burgemeester. 

Vanaf 10.00u
Vanaf 10.00u is de kleedjesmarkt geopend op het Kerkplein en de Korte Kerkstraat.
Ook zal vanaf die tijd het Zwolse Jeugdcircus Pavarini (vlak)bij het bakkerijmuseum te vinden zijn, waar kinderen en ouders zelf kunnen oefenen hoe het is om het circus te werken en demonstraties kunnen zien.
Bij de Bongerd zal ‘Mevrouw Vlinder’ optreden met zang, ook is er accordeonmuziek.
De stadslopen voor kinderen beginnen ook om 10.00u en 10.15u vanaf de locatie van Zoethout.

Vanaf 14.00u
Rondom de kerk zullen oldtimers verzamelen vanaf ongeveer 14.00u.
Vanaf 15.00 is er weer een optreden van ‘Mevrouw Vlinder’, bij Hof van Blom.
Om 15.30u vertrekken de oldtimers weer om een mooie toertocht te rijden.
Vanaf 16.00u is er muziek van Blaaskapel Kleintje Zwolle bij eetcafé de Kruusing.

Doorlopend
De gehele dag zijn er ook veel verschillende activiteiten voor mensen van alle leeftijden. Zo staat de klimtoren van Vadesto weer bij PostHuis Makelaardij, zijn er knutselactiviteiten bij de Molenbelt en zal er ook een rodeostier rechts voor de kerk staan.
Verder zijn er een balonnenartiest op de Markt, en zijn er in de Kruisstraat een accordeonist, een schminkstand en een cartoonist te vinden.
Beweeg je je door de stad, dan kun je zomaar de Oranje Steltloper of de fietsende DJ tegenkomen.

Horeca
Naast horeca op de vaste adressen in Hattem, zullen er ook verschillende stands met eten en drinken in de stad te vinden zijn, van loempia’s tot churros en van suikerspin tot stroopwafels. De meeste horeca zaken op deze dag ook geopend to 24.00 uur.

Podia
Op de Markt is er een podium waar de hele dag optredens gegeven zullen worden.
Voor de pomp, waar de Kerkstraat en Achterstraat bij elkaar komen (en de Molenbelt), zal er ook muziek in de middag zijn.
Bij eetcafé de Kruusing is er vanaf 16.00u muziek van Blaaskapel Kleintje Zwolle.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in