vv Hattem wint punt in gelijkspel tegen Oene

Waar vv Hattem achteraf blij was met het gelijke spel in de thuiswedstrijd tegen Oene, konden de gasten zichzelf verwijten dat het niet de volle winst naar zich wist te trekken. De bezoekers waren vandaag de betere partij en creëerden in de 2e helft een handvol 100%-kansen. Toch was de eindstand van de wedstrijd 1-1, waarbij de doelpunten werden gemaakt door de beide clubtopscorers Felix Noordberger en Jasper Mosterd.

Goed begin, wel snel op achterstand
De geelhemden kwamen goed uit de startblokken en hadden de eerste kansen van de wedstrijd. Als Felix Noordberger en Wesley van Winsum op dat moment het vizier wat scherper hadden gehad, had vv Hattem op voorsprong gestaan. Binnen het kwartier waren het echter de bezoekers die de score openden. Een prima hoekschop werd door Jasper Mosterd haarfijn bij de eerste paal in de kruising gekopt en was doelman Stefan de Weerdt kansloos.

Bijna mis…
Na dit doelpunt speelt Hattem weifelend en onzorgvuldig, mede veroorzaakt door de matige gesteldheid van het veld. Oene daarentegen zat er goed op, had de veldbezetting goed voor elkaar en het wist vaak de afvallende bal te winnen. Desondanks lukte het Silvan Kersbergen bijna de 1-1 aan te tekenen. Hij zag Oene-doelman Riphagen ver voor zijn doel staan en probeerde hem met een schot vanaf de middenlijn te verrassen. Zijn inzet miste echter net het doel en dus kwam Oene goed weg. Kort daarna was het bijna 0-2 na een uitstekende kans van Oene. Doelman de Weerdt bracht echter redding met zijn voet en voorkwam hierdoor een doelpunt.

Toch gelijkmaker
Bij Hattem worden verkeerde keuzes gemaakt en kijkt men te veel naar elkaar in plaats van te handelen. Kort voor rust evenwel toch de gelijkmaker. Na een vrije trap van Oene verovert Raman Flokstra de bal, passt naar Wesley van Winsum die de bal gelijk diep speelt op Felix Noordberger. Hij ontdoet zich goed van zijn tegenstanders en weet met een laag diagonaal schot de stand op 1-1 te brengen.

Oene na rust de betere partij
Ondanks het feit dat Hattem wat scherper uit de kleedkamer lijkt te komen, maken de spelers het elkaar te lastig en is het Oene wat de wedstrijd naar zich toetrekt. Oene lijkt op 1-2 te komen uit een spelhervatting via een inworp. De bal wordt echter door niemand aangeraakt, waardoor de scheidsrechter dit doelpunt niet kan goedkeuren. Silvan Kersbergen zorgt er nog voor dat Oene-doelman Riphagen aan de bak moet door een inzet onder te lat weg te tikken.

Oene mist kansen
Vanaf dat moment komt Hattem echter niet meer in de wedstrijd en is het veelal vrouw en kinderen eerst. Oene doet zichzelf tekort en mist kans op kans. Uit hoekschoppen koppen Kamphuis en Mosterd respectievelijk voorlangs en op de kruising, maar ook andere opgelegde kansen worden niet verzilverd. In de stand komt geen wijziging meer en kan worden gesteld dat Hattem vanmiddag een punt heeft gewonnen.

Niet goed gespeeld, toch kans op 2e periode
De geel-blauwen speelden zaterdagmiddag zeker geen goede wedstrijd. Teveel ging er mis en te vaak bracht men elkaar in de problemen. Desondanks is toch een punt behaald en daardoor doet Hattem nog goed mee in de strijd om de 2e periode. Wil het team deze ook winnen, dan zal de in nog resterende wedstrijden in deze periode wel uit een ander vaatje getapt moeten worden. Voor zaterdag staat de uitwedstrijd tegen VIOS Vaassen op het programma. Winst in die partij maakt dat men een stapje dichterbij het doel komt.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in