Stiltewandeling vanaf de Gaedsbergh

Kort voor het begin van de Goede Week wordt in Hattem een Stiltewandeling gehouden. Op zaterdagmorgen 13 april is de start op de Gaedsbergh.

Vroeg op
De wandeling wordt georganiseerd door dominee Wim Hortensius en dichter Hans Lambrechts. Om 8.00 uur wordt je verwacht in de pastorie op de Gaedsbergh 13. Om 8.15 uur start de wandeling en rond 10.00 uur is er een afsluiting in de pastorie met koffie, muziek en nog een poëtische bijdrage.

Bijzondere geschiedenis
Vooraf aan de wandeling vertelt dominee Hortensius over de bijzondere geschiedenis van de Gaedsbergh en draagt Hans Lambrechts zijn startgedicht voor. Tijdens de wandeling worden enkele inspirerende teksten en nog een tweede gedicht gedeeld, waarna iedereen weer bij de pastorie terugkeert voor de afsluiting.

‘Drukte parkeren’
Er kan gekozen worden voor geheel of deels in stilte wandelen. “De bedoeling is de drukte van alledag even te parkeren en na te denken over jezelf en de plek van God en het geloof in je leven”, aldus  Hans Lambrechts.

Aanmelden
Wie slecht ter been is -en daarom niet mee kan wandelen- kan ook alleen de poëtisch-muzikale afsluiting bijwonen. In dat geval ben welkom vanaf rond 10.00 uur in de pastorie. Wie zich vooraf wil aanmelden kan dit doen via leerhuis@kpnmail.


Voor christenen heet de week voor het Paasfeest de Goede Week. De week begint met Palmpasen, de zondag voor Pasen en eindigt bij Stille Zaterdag, de zaterdag voor Pasen. De vier belangrijke dagen zijn: Palmpasen, Witte Donderdag, Goede Vrijdag en Stille Zaterdag.  In de Goede of Stille Week (lijdensweek, boeteweek, of heilige week) gaat het om het lijden en sterven van Jezus. De Goede Week staat symbool voor de laatste week van Jezus.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in