Stichting Circuit Oldebroek telt af

Na een wekenlange voorbereiding staat Stichting Circuit Oldebroek aan de vooravond van een bomvol weekend. Zaterdag 31 maart bijten de KNMV Jeugd Solo Motocross rijders en de KNMV Cup rijders het spits af. Diverse regionale favorieten willen dan schitteren voor de eigen supporters. Maandag Tweede Paasdag is dé dag waar iedereen reikhalzend naar uit kijkt. Nagenoeg de complete wereldtop gaat van start tijdens de ‘Dutch Masters of Motocross’ in Oldebroek. Jeffrey Herlings moest tijdens de tweede manche van de GP in Spanje een inhaalrace rijden en zal extra gebrand zijn om in Oldebroek niemand voor zich te dulden. Zijn teamgenoot, Glenn Coldenhoff sloot de GP van Spanje af op een 8ste plaats.

Tijdens de eerste wedstijd van de Dutch Masters of Motocross in Markelo werden er al mooie duels uitgevochten en dit zal in Oldebroek zeker niet minder zijn. Mannen als Romain Febvre, Gautier Paulin, Shaun Simpson en de van een blessure teruggekeerde Jeremy Seewer zullen niet voor elkaar onder willen doen en voor elke punt strijden.

Ook in de 250cc klasse staan er heel veel GP rijders aan de start. In Markelo wist regerend kampioen Thomas-Kjer Olsen de dagoverwinning te pakken. In Oldebroek zal hij opnieuw moeten afrekenen met onder andere zijn teamgenoot Thomas Covington, Davy Pootjes en Calvin Vlaanderen. Laatst genoemde zag een goede dagklassering in Markelo in rook opgaan door een crash in de eerste bocht

Behalve de 500cc en 250cc gaan ook de 125cc en 85cc van start. Ook deze klassen staan garant voor spektakel en mooie wedstrijden. Met deelname van de fabrieksteams van KTM, Husqvarna, Yamaha en Honda kan gerust gesproken worden over een “Mini-GP”.

Op beide dagen wordt er vanaf 08.30 uur getraind en de wedstrijden worden vanaf 11.30 uur verreden. Kijk voor meer info op www.stichtingcircuitoldebroek.nl