vv Hattem wint verdiend in Elspeet

In de uitwedstrijd tegen Elspeet heeft vv Hattem de volle winst behaald en kon het 3 punten bijschrijven aan het totaal. Na een van beide kanten matige eerste helft trok de selectie van trainer Oosterhaar de wedstrijd in de tweede helft helemaal naar zich toe. Al snel na rust scoorden beide teams, maar voor Elspeet was daarbij de koek ook op. Hattem creëerde kans op kans en dat resulteerde in een kwartier voor tijd eigenlijk tot de nekslag van Elspeet. Kort voor tijd werd de wedstrijd beslist en de eindstand op 1-4 bepaald.

Door uiteenlopende omstandigheden waren er wederom de nodige aanpassingen in de opstelling. Of het hiermee te maken had is wat lastig aan te geven, maar de eerste helft was wat rommelig. En dat gold niet alleen voor de geel-blauwen. Hierdoor kwam de wedstrijd eigenlijk nooit echt los. Felix Noordberger kreeg rond het eerste kwartier wel twee mogelijkheden en zag Silvan Kersbergen een schot voorlangs gaan. Elspeet werd na een half uur spelen wat brutaler en probeerde het doel van Hattem te zoeken.

Kabbelend
Verder dan wat schoten die over of naast gingen kwam het echter niet. Kort voor rust was er nog een moment dat Felix Noordberger aan zijn arm werd getrokken binnen de beruchte lijnen. De scheidsrechter zag er echter niet in. Hierna kabbelde de wedstrijd zich naar de rust waarbij met name Elspeet nog de meeste mogelijkheden kreeg die werden aangegeven door nonchalant en naïef spel van Hattem.

Andere mind-set en beter spel
Tijdens de rust zijn de puntjes op de i gezet en zijn afspraken gemaakt voor een andere aanpak van deze wedstrijd. Dit resulteerde al snel tot de voorsprong voor Hattem. Via een opbouw over de rechterkant gaat Wesley van Winsum goed door, speelt zich vrij en ziet dat Elspeet-doelman Post zijn inzet niet onder controle heeft. De meegelopen Ramon Flokstra is er als de kippen bij om de rebound doeltreffend af te ronden. Lang kan Hattem niet genieten van deze voorsprong. Elspeet weet via een inworp, en niet adequaat ingrijpen van de Hattem-defensie op gelijke hoogte te komen via van de Steeg. De periode hierna was volledig voor Hattem. Het team wist de thuisploeg gecontroleerd op eigen helft te houden en wist voor zichzelf kans op kans te creëren. Felix Noordberger kopte uit een hoekschop op de paal, ziet Rick Dalhuisen een prima schot net voorlangs gaan en ziet Stijn van Abbema een kopbal net over de lat scheren. Felix Noordberger had de 1-2 op de schoen toen hij oog in oog kwam met de doelman van Elspeet. Hij twijfelde net te lang tussen schieten of de meegelopen Wesley van Winsum inspelen, waardoor deze kans verloren ging.

Scoren, scoren…
Met nog iets meer dan een kwartier te spelen maakte Hattem het overwicht in de tweede helft dan uiteindelijk ook kenbaar in de stand. Silvan Kersbergen wordt vanuit de defensie goed vrij gespeeld op links. Hij wacht goed en weet de bal met een mooie schuiver onder de doelman door in het doel te plaatsen; 1-2. Vrij kort daarna wordt het dan ook 1-3. Uit een inworp van Ramon Flokstra komt Wesley van Winsum vrij voor een prima schot. Doelman Post kan de bal opnieuw niet klemmen en voor Felix Noordberger is het een koud kunstje om de rebound tot doelpunt te promoveren. Hattem heeft hierna nog mogelijkheden om de score uit te breiden en uiteindelijk lukt het in de slotminuut nog om de stand naar 1-4 te tillen. Silvan Kersbergen is te snel voor de Elspeet-verdedigers en maakt alleen voor doelman Post geen fout.

Opsteker
Gezien de kansen had de marge uiteindelijk wel wat groter moeten zijn, maar al met al voor het team van trainer Oosterhaar een mooie opsteker in de strijd om de tweede periode. Desondanks zal het voor de komende wedstrijden toch wat scherper moeten zijn. Voor zaterdag staat voor vv Hattem de uitwedstrijd tegen HTC uit Zwolle op het programma, aanvang 14.30 uur