sv Hatto-Heim onderuit tegen sc Rouveen

Na tien overwinningen op rij is er zaterdag een eind gekomen aan de zegereeks van sv Hatto-Heim. De mannen van Marcel van Walderveen gingen op eigen veld met 1-2 onderuit in de topper tegen Rouveen, de nummer 2 van de ranglijst.

Ondanks de nederlaag staat Hatto-Heim nog wel bovenaan. (tekst gaat verder na de video)

Hatto-Heim kende een stroeve start tegen Rouveen. De bezoekers maakten vanaf het begin het spel, waardoor Hatto-Heim geen grip op de wedstrijd kreeg. Nadat de eerste kans van de bezoekers in de vijfde minuut nog met een sisser afliep, kwam Rouveen na 9 minuten spelen op voorsprong via topscorer Hooikammer.

Na deze tegenvaller kwam Hatto-Heim wat beter in het spel en leek na een kwartier op gelijke hoogte te komen via Michel Koridon, maar deze treffer werd afgekeurd omdat de assistent-scheidsrechter van Rouveen buitenspel had geconstateerd. In het verloop van de eerste helft waren er weinig echte kansen te noteren.

Na rust kwam Hatto-Heim furieus uit de kleedkamer en kreeg het de nodige kansen.De geelblauwen hadden echter de pech dat de Rouveense doelman zaterdag een meer dan uitstekende dag kende. Uit één van de spaarzame aanvallen van de uitploeg toonde Hooikammer andermaal zijn aanvallende kwaliteiten door na ruim een uur de 0-2 aan te tekenen.

Hierop leek Hatto-Heim even van slag en leek het zelfs de 0-3 te moeten incasseren, maar ook deze werd afgekeurd wegens buitenspel. Vijf minuten voor tijd kwam Hatto-Heim terug in de wedstrijd via een rake strafschop van Michel Koridon. In de jacht op de gelijkmaker liep Joep van Apeldoorn in blessuretijd nog tegen een rode kaart aan. Echt gevaarlijk werd de thuisploeg niet meer, waardoor er na tien opeenvolgende overwinningen het eerste puntverlies van het seizoen werd opgelopen.

Zaterdag speelt Hatto-Heim weer thuis. Dan komt Swift ‘64 uit Swifterbant op bezoek.