Smash ’70-speler Barry Wijers stopt per direct met tafeltennis

Barry Wijers, tafeltennisspeler van het eredivisieteam bij van Wijnen Smash ’70, heeft besloten om per direct te stoppen met tafeltennis. Door de lockdown ligt de competitie al maanden stil en kan er niet of nauwelijks worden getraind.

Barry ziet voor zichzelf geen mogelijkheden om na de lockdown de motivatie weer te vinden om volop te gaan trainen om zijn spelniveau weer op peil te brengen. De afgelopen periode heeft hij meer tijd aan zijn gezin en andere zaken kunnen besteden die ook waardevol zijn.

Sluitstuk
Na het vertrek van Michel de Boer uit het eredivisieteam vond Smash ’70 een waardige opvolger in de persoon van Barry Wijers. Er was van meet af aan een goede klik met de andere spelers en hij wilde nog graag een keer voor het landskampioenschap gaan met Smash. Zijn bijdrage aan Smash ’70 moest het sluitstuk worden van een imposante tafel tenniscarrière van 32 jaar, waarvan 18 jaar op het hoogste niveau.

Indrukwekkende carrière
Barry is in Rotterdam bij FvT begonnen met tafeltennis. Hij was 14 jaar toen hij met het eerste team van FvT zijn intrede deed in de eredivisie. Na 7 landskampioenschappen en 8 NTTB-bekers verruilde hij FvT voor een Duitse club in de 2e Bundesliga, waarmee eveneens kampioen werd. Na 3 jaar kwam Barry weer terug in de Nederlandse competitie. Eerst weer bij zijn oude club FvT, daarna bij De Treffers Klazienaveen, waarmee hij nog een keer landskampioen werd. Tot slot bij Smash ’70.

Corona
Helaas heeft Smash ’70 weinig van de kwaliteiten van Barry kunnen genieten. De najaarscompetitie 2019 -waarin hij zijn debuut maakte als Hattemse speler- werd al na een paar wedstrijden afgebroken als gevolg van de coronacrisis.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in