‘What about Berb’ bij Jazz in Hattem

Het jazzcombo What about Berb komt op 17 maart optreden bij Jazz in Hattem bij Dutch Golf aan de Konijnenbergerweg. What about Berb bestaat uit zes muzikanten: Berber Pieksma, Pieter de Nes, Pieter van den Hurk, Arie Boesberg, Eddy Lammerding en Han Latupeirissa.

Berber Pieksma is de zangeres van het combo. Haar liefde voor de jazz ontstond toen ze al jong was. Dat kreeg meer vorm toen zij zanglessen volgde bij Elisabeth Ooms. Daarna volgde Berber de opleiding tot huisarts bij gitarist Pieter de Nes, met wie zij de liefde voor jazz deelde.

Pieter kreeg van jongs af vioolles van zijn vader maar later koos hij voor gitaar. Tijdens zijn studie geneeskunde ontmoette hij pianist Han Reiziger en Aart Gisolf (contrabas). Met hen begeleidde hij onder andere Rob van Reyn, Rudi Carell, Wim Sonneveld en Adèle Bloemendaal.

Pianist Pieter van den Hurk kreeg jazz thuis met de paplepel ingegoten. Van pianist Piet Backers leerde hij in verschillende stijlen te spelen. Tijdens zijn studie geneeskunde in Amsterdam was hij vaste toetsenist in jazz- en funkband ‘Dr Swingplanck’.

Arie Boesberg, contrabassist, trad tussen 1990 en 2010 veel op met pop en fusion bands uit de Zwolse muziekwereld. In 2013 heeft hij zijn studie Jazz and Contemporary music aan de Schumann Academie in Utrecht afgerond.

Drummer Eddy Lammerding studeerde jazz aan de conservatoria van Zwolle en Den Haag. Hij speelde tijdens zijn opleiding met Frans Elsen, Barry Harris en Rob Madna en volgde workshops bij John Engels, Martin van Duynhoven en Pierre Courbois. Met het Zenker/Kappe kwartet speelde hij in Duitsland, IJsland en Colombia.

Han Latupeirissa is een allround percussionist. Hij kreeg les van grote meesters Nippy Noya en Martin Verdonk en speelde onder andere met Hans Dulfer, Bertus Borgers, Rosa King, bassist Jay-Tee en saxofonist Hubert Heeringa. Hij is begeleider van popkoren in Paradiso en de Oosterpoort.

Waar en wanneer?
What about Berb zie en hoor je op op zondag 17 maart om 16:00 uur bij Dutch Golf, Konijnenbergerweg 3. Kijk ook op www.jazzinhattem.nl

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in