Nieuw in Hattem:´Hezenberg Midzomer MuziekFestival’

Op zaterdag 16 juni organiseren de Lionsclub Hattem en de Rotaryclub Hattem-Heerde voor het eerst het ´Hezenberg Midzomer MuziekFestival’. Dit festival met klassieke muziek vindt plaats op het terrein van het landgoed De Hezenberg. De opbrengst van het festival is voor “Bouwdorp, onderdeel van de Zomerspelen voor kinderen in Hattem” dat eind augustus wordt georganiseerd.

Bezoekers krijgen die dag maar liefst drie concerten te horen. Het festival begint om 16.00 uur met een ontvangst en een drankje. Het eerste concert start op drie locaties om 17.00 uur. Aansluitend staat er om 18.00 uur een diner op het programma, gevolgd door het tweede concert om 19.30 uur. De dag wordt afgesloten met een dessert met koffie of thee en een derde concert om 21.30 uur.

De muziek is afgestemd op de aard en omgeving van De Hezenberg: intieme, klassieke muziek, in kleine bezetting. De concertlocaties zijn in de salon van het Landhuis, buiten op de binnenplaats van het Koetshuis en in de Kapel.

In de salon van het Landhuis zal het duo Macondo te horen zijn, bestaande uit Mikhail Zemtsov, altviool, en Enno Voorhorst, klassiek gitaar. Beiden hebben een warme passie voor Zuid-Amerikaanse muziek: Mikhail Zemtsov leefde en werkte lange tijd in Mexico en Enno Voorhorst nam met groot succes verschillende CD’s op met klassieke Zuid-Amerikaanse muziek. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de programma’s van Duo Macondo worden gedomineerd door Latijnse muziek; achter de noten ervaart men de magie van Spanje en Zuid-Amerika.

Op de binnenplaats van het Koetshuis speelt het Matangi Kwartet, inmiddels uitgegroeid tot een vaste speler op de kamermuziekpodia in Nederland en daarbuiten. Met hun gloedvolle spel en vlotte presentatie zijn Maria-Paula, Daniel, Karsten en Arno boegbeelden van een nieuwe generatie klassieke musici; communicatief, uitdagend en verfrissend veelzijdig zijn veelgebruikte typeringen voor hun optredens.

In de Kapel zingt Eva Vocaal Ensemble de sterren van de hemel. Deze zes klassiek geschoolde, enthousiaste en charmante zangeressen richten zich in het bijzonder op het zingen van a capella-muziek, waarbij iedere stem individueel goed uitkomt, maar er vooral ook een gebalanceerde samenklank tot stand gebracht wordt.

Kaarten voor dit festival kosten € 55,- en kunnen onder vermelding van naam en adres worden besteld via muziekfestival@outlook.com. Na betaling ontvangt u de kaarten in de brievenbus. Wees er op tijd bij, want er zijn maar een beperkt aantal kaarten.