Lions danken donateurs en Albert Heijn voor succesvolle inzameling oud- en vreemd geld

Sinds 2015 staat er een ‘Oud en Vreemd Geld’ zuil van Lionsclub Hattem bij de Albert Heijn in Hattem, waarin oud- en vreemd geld gestopt kan worden. De zuil brengt het afgelopen jaar ongeveer € 2.000 op, waarmee zo’n 133 oogoperaties in Nepal kunnen worden uitgevoerd. Lions Club Hattem dankt alle donateurs hartelijk voor hun bijdragen, en ook Albert Heijn Hattem voor het huisvesten van de zuil. De zuil blijft overigens staan en de inzamelactie gaat door!

Het geld
Het geld uit de zuilen wordt jaarlijks door enkele gepensioneerde vrijwilligers gesorteerd en geteld. Hierbij blijft niks aan de strijkstok hangen. Oud geld wordt omgewisseld bij De Nederlandse Bank, vreemde valuta worden verhandeld tegen de dagkoers, en niet meer geldig muntgeld wordt aan metaalhandelaren verkocht.

Inzameling in Nederland
In heel Nederland staan 90 van deze zuilen, die sinds de start van deze actie ruim €1.370.000 bij elkaar hebben gebracht voor oogoperaties in arme landen, voor lokale opleidingen aan (oog)artsen en voor het bouwen van ruimtes waar operaties plaats kunnen vinden. Meer informatie is te vinden op www.fightforsight.nl

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in