Team Zoethout ISO gecertificeerd

Deze week viert Zoethout een klein feestje. Per 1 januari 2022 is de organisatie ISO 9001 gecertificeerd. Dat betekent dat de zorg voldoet aan hoge kwaliteitseisen. “We doen wat we zeggen en leveren goede zorg. Dat was voor ons geen geheim maar we zijn superblij dat het nu ook officieel is vastgesteld,” meldt het Zoethoutteam trots.

Een ISO certificaat krijg je niet zomaar. Mirjam de Kunder, directeur Zorg en Welzijn bij Zoethout legt uit: “We hebben samen met ‘Vandaag Zorgvernieuwing’ een jaar lang hard gewerkt om alle processen en documenten goed te beschrijven en digitaal toegankelijk te maken. De onafhankelijke auditor die Zoethout beoordeelt geeft aan dat onze visie en missie ‘welzijn voorkomt zorg’ door de hele organisatie heen verweven is. En hoe uitzonderlijk het is hoe cliënten zelf betrokken zijn bij hun eigen proces. Zij zijn eigenaar van hun eigen plan en rapporteren hier ook actief in. Dat vinden we goed om te horen.”

Jaarlijks is er opnieuw een audit voor het ISO certificaat. Dus het betekent zeker niet dat het team van Zoethout nu klaar is. Mirjam: “We moeten er natuurlijk wel voor zorgen dat de kwaliteit van onze zorg zo goed blijft. Sterker nog, het kan altijd nog een beetje beter. We zijn dus nooit klaar, maar wel blij met het behaalde resultaat. ISO 9001 is een officiële erkenning van de kwaliteit van onze zorg. En dat is een mooie waardering voor ons hele team.”

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in