Offday voor volleybaldames HVV

De volleybaldames van HVV speelden zaterdag tegen N.V.C. De uitwedstrijd tegen dit redelijk jonge team was door HVV met 3-1 verloren, wat voor deze thuiswedstrijd een extra uitdaging opleverde. Het team van HVV was redelijk compleet, maar wel met enkele pijntjes waardoor de inzetbaarheid niet optimaal was.

De opdracht van coach Marien de Weerd was om direct vanaf het begin goed en fanatiek te starten, iets waar de HVV-dames nog wel eens moeite mee hebben. Het bleek een lastige en zware wedstrijd te worden waarbij het lang spannend bleef. HVV liep eigenlijk steeds achter de feiten aan. De passing was niet optimaal en NVC had een degelijke blokkering en een zeer sterke verdediging. Menig bal werd nog door hen van de grond gehaald en terug gebracht, waardoor lange rally’s ontstonden.

De normaal vrij sterke service van HVV was er vandaag niet. Er werden nauwelijks service-series gemaakt. De opdracht om af te wisselen in aanval en geplaatste bal werd wel behoorlijk goed opgevolgd, maar werd vaak doorzien door NVC, die hier zelf vaak beter in was. De persoonlijke foutenlast aan de HVV kant was te hoog om veel kansen te maken in deze wedstrijden. De eerste 3 sets -en daarmee de winst- ging naar NVC :20-25, 19-25 en 21-25.

In de vierde set werd nog in een laatste poging alles op alles gezet een punt binnen te slepen om minimaal een gelijk resultaat te behalen als in de uitwedstrijd. Met hard werken en iets minder persoonlijke fouten lukte dit uiteindelijk: 25-22. HVV verloor zo deze wedstrijd met 1-3 .

Zaterdag 1 februari spelen de volleybaldames van HVV tegen Surf in Hoevelaken.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in