Zorgverlening Het Baken locatie Hoenwaard verhuist januari 2022

Zorgverlening Het Baken biedt al sinds 2004 verpleeghuiszorg aan 15 bewoners met dementie op locatie Hoenwaard in Hattem. In januari 2022 verhuist Hoenwaard naar een nieuwe plek: Hof van Blom. Tegelijk met deze verhuizing wordt het aantal bewoners uitgebreid naar 32 en wordt het aantal zorgteams verdubbeld naar vier.

Misschien ben je al eens langs de bouwactiviteiten gelopen; binnenkort zal het gebouw opgeleverd worden! Huisartsenpraktijk Hof van Blom, Estea en Zorgverlening Het Baken zullen dan hun intrek nemen. Het team van Hoenwaard kijkt al uit naar wat er straks te bieden is.

“Er komen vier kleinschalige communities met elk acht bewoners. Iedere community heeft een fijne, grote huiskamer met een keuken en toegang tot de tuin of het balkon. Bewoners hebben een eigen studio met sanitair. Iedere community heeft een eigen zorgteam met vaste en vertrouwde gezichten voor bewoners en naasten”, vertelt locatiemanager Vera Lammers.

Enthousiast team
Het team van Hoenwaard is voor de uitbreiding op zoek gegaan naar nieuwe zorgmedewerkers. Vera: “Het is ons gelukt om nieuwe collega’s te vinden om zo tot vier mooie teams te komen. Iedereen is enthousiast om naar Hof van Blom te gaan en liefdevolle zorg en aandacht te geven aan huidige én nieuwe bewoners met dementie, zodat zij het leven kunnen leiden zoals zij zich dat wensen of van huis uit gewend zijn.”
Liefdevolle zorg en aandacht.

In het nieuwe gebouw kunnen bewoners met dementie zoveel mogelijk genieten van vrijheid en is goed nagedacht over de veiligheid. “We konden meedenken en wilden het graag huiselijk en zo thuis als mogelijk. In deze kleinschalige setting kunnen we gerichter zorg en aandacht geven en aansluiten bij de behoefte van de bewoner als individu. Zo kunnen we de bewoners een fijne dag bezorgen”, aldus community coaches Henrike van Asselt en Mariët Essink.

Nog studio’s beschikbaar
Hoenwaard verhuist op 17 januari 2022 en biedt dan een thuis aan 32 bewoners met dementie. De zorg wordt vergoed vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). Op dit moment zijn er nog enkele studio’s beschikbaar. Nieuwe bewoners kunnen komen wonen op Hoenwaard vanaf eind januari, begin februari 2022. Meer informatie: www.zorgverlening-hetbaken.nl/hoenwaard of neem contact op met de zorgconsulenten van Zorgverlening Het Baken via 088 258 1009 of csb@zorgverlening-hetbaken.nl.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in