‘Orange the World’, in Hattem kleurt de Dijkpoort oranje

Hattem doet dit jaar mee aan de actie Orange the World. De initiatiefnemers roepen overheden en andere organisaties op gebouwen oranje te verlichten uit solidariteit met vrouwen en meisjes die gebukt gaan onder geweld. De kleur oranje staat daarbij symbool voor een zonniger toekomst voor deze vrouwen. In Hattem licht de Dijkpoort de komende weken deels oranje op.

Wethouder Carla Broekhuis: “De Verenigde Naties hebben 25 november uitgeroepen tot Internationale Dag tegen Geweld tegen vrouwen. Op deze dag start ook de internationale campagne Orange the World. Geweld tegen vrouwen en meisjes is helaas nog lang niet uitgebannen. We hebben besloten om dit jaar bij deze actie aan te haken en een steentje bij te dragen aan het attenderen op dit geweld.”

De campagne Orange the World duurt tot en met 10 december. De Dijkpoort wordt de komende weken vanaf het eind van de middag in de kleur oranje verlicht.

Daarnaast zijn er op verschillende plekken in Hattem oranje handjes op de grond getekend. Dit in combinatie met het telefoonnummer van Veilig Thuis, een meldpunt voor huiselijk geweld.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in