Volleybaldames HVV goed op dreef

De selectie van dames 1 van HVV komt langzamerhand op volle sterkte. Afgelopen zaterdag kon trainer / coach Rinus Goutbeek maar liefst beschikken over 12 speelsters. De  dames speelden tegen Blok EVC in Vaassen. Tegen dit team was in de voorbereiding al eerder een toernooi gespeeld. De HVV-dames staan inmiddels op een degelijke 2e plaats en Blok EVC op plek 5. De verschillen zijn gering dus in bovenste regionen is er nog veel mogelijk.

De doelstelling van HVV na de promotie was voor dit seizoen een veilige 7e of 8e plaats, maar inmiddels kijken de dames toch naar een podiumpositie. Er zijn nog heel wat wedstrijden te gaan, maar toen nummer 1 EVV op vrijdagavond punten liet liggen, waren de HVV dames scherp op de kansen.

In de eerste set speelden de HVV dames slordig en niet op volle kracht. De servicedruk liet het regelmatig afweten door uit te serveren. De kansen voor HVV waren er zeker, maar het werd deze set net niet afgemaakt. De set ging met 25 – 23 naar Blok EVC.

De 2e set gingen de Hattemer dames veel beter van start en stonden zij al snel een flink stuk voor. De passing kwam, de set-up lag beter aan de buitenkant en er kon lekker aangevallen worden. Er waren nog wel regelmatig onnodige service fouten, maar deze set wist HVV wel de punten te pakken: 25 – 12

De derde set gingen de HVV dames lekker door met waar ze gebleven waren. De laatste weken wordt er meer getraind op de blokkering en deze staat steeds vaker op de juiste plek. Ook deze wedstrijd werden de nodige ballen geblokkeerd of geremd door het blok. De wedstrijd had zeker de nodige spanning en lang ging het gelijk op. De beide coaches maakten dan ook gebruik van hun time-outs en wissels. HVV was op de juiste momenten de betere partij en won met 25 – 21.

De vierde set liepen de HVV dames steeds een paar punten voor op Blok EVC, maar aan het eind van de set werd het nog onnodig spannend. De coaches namen over en weer time-outs en ook wissels moesten proberen de doorslag te geven. Aan het eind van deze set serveerde HVV sterk en wist de winst naar zich toe te trekken met 25 – 21.

Weer 4 punten voor de dames van HVV, waarmee de 2de plek nog verder verstevigd wordt. Zaterdag 8 december spelen de dames om 14.00 uur weer in de Marke tegen SDS uit Voorthuizen.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in