HattemCentraal verbaasd over besluitvorming Lidl-bak 

Zaterdag 26 oktober publiceerde RTV Hattem het bericht dat er als proef bij de Lidl een glascontainer wordt geplaatst. Gina Guldenaar, fractievoorzitter van HattemCentraal reageerde nog dezelfde dag: ‘Natuurlijk zijn we blij voor de inwoners van t Veen en de bezoekers van de Lidl.
Wij zijn ook enorm teleurgesteld. De motie om het gesprek hierover aan te gaan werd namelijk eerder van tafel geveegd. De wethouder had allerlei redenen waarom een glascontainer niet kon. Het kon niet vanwege de parkeernorm, want die was heilig. De wijk ’t Veen was nog in ontwikkeling en plaatsing ging de inwoners extra geld kosten.
Wij vragen ons af, zijn die nu ineens van de baan. Wij willen uitleg van de wethouder. HattemCentraal gaat samen met de VVD op maandag 4 november hierover vragen stellen.’

Het is niet met de fracties besproken?
‘Niks. Nul terugkoppeling. We moeten steeds zaken uit de media vernemen.’

Het is een pilot, geen definitief besluit. Maakt dat voor de besluitvorming uit?
‘Dat het een pilot is maakt voor HattemCentraal geen verschil. De strekking van de moties was om in ieder geval het gesprek met de Lidl aan te gaan om te kijken wat er mogelijk was. De Lidl wilde heel graag. Ook daar was de wethouder niet toe bereid.
Daarnaast misten we de steun van de coalitiepartijen. Zij schaarden zich achter hun wethouder waardoor de motie van tafel was. Wij zijn ook benieuwd naar hun reactie nu het wel ineens blijkt te kunnen.’

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in