Hattemse kerken herdenken samen Reformatie

HATTEM – In de Grote of Andreaskerk in Hattem herdenken de Hattemse kerken zondag 30 oktober samen de reformatie onder het motto “We hebben elkaar nodig”. Uniek aan de viering is dat álle Hattemse geloofsgemeenschappen meewerken. De dienst begint om 19:00 uur.

Verschillende voorgangers
Verschillende voorgangers uit de christelijke kerken en geloofsgemeenschappen in Hattem werken mee aan deze bijzondere dienst. Een ensemble van de Christelijke Muziekvereniging Hattem verleent muzikale medewerking. Dat ook de Rooms-Katholieke parochie meewerkt, is uniek te noemen. Juist in de tijd van de reformatie liepen de wegen van de protestantse en de katholieke kerken uiteen.

Kerken vinden elkaar voor Hattem
De Hattemse kerken en geloofsgemeenschapppen weten elkaar steeds beter te vinden. Zo werken ze samen in het Diaconaal Platform Hattem dat de nood lenigt van Hattemers die geen aanspraak kunnen maken op bepaalde regelingen. Ook het wekelijkse maaltijdproject, dat tot doel heeft eenzaamheid tegen te gaan, is een gezamenlijke activiteit. De Hattemse kerken presenteren zich ook op het internet gezamenlijk via kerkeninhattem.nl.

Koffie en een praatje
Met deze gezamenlijke dienst en het motto “We hebben elkaar nodig” zetten de kerken nog eens een dikke streep onder de onderlinge samenwerking. Na afloop van de dienst is er gelegenheid om koffie te drinken en elkaar te ontmoeten. Iedereen is van harte welkom!

Live uitzending
Deze gezamenlijke dienst zal via live-stream van de Nederlands Hervormde Kerk te zien zijn. Ook TV Hattem zendt deze dienst live uit.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in