Record aantal bezoekers voor Nederlands Bakkerijmuseum Hattem

Het Nederlands Bakkerijmuseum kijkt terug op de twee drukste weken in zijn bestaan. Meer dan 9.000 bezoekers kozen tijdens deze herfstvakantie voor een bezoek aan de plek waar de geschiedenis van brood en banket is ondergebracht. Nooit eerder ontving het museum in Hattem in zo’n korte tijd zoveel mensen.

Flinke rij
Of het nu kwam door de geur van vers gebakken speculaas, de vele activiteiten of de broodshows in het baktheater, feit blijft dat zich elke morgen en al ruim voor het openingsuur, een flinke rij vormde die stond te popelen om binnen gelaten te worden. Vandaag, vrijdag 26 oktober, gaf de herfstvakantie een bijzonder feestelijk tintje, want het museum mocht de 50.000e bezoeker van dit jaar begroeten.

Prijzen en trouwe fans
Uit navraag bleek dat de bezoekers niet alleen afkomstig waren uit de vele vakantieparken rondom Hattem. Het winnen van nationale prijzen en het daarmee verwerven van landelijke bekendheid is één van de oorzaken dat afstand niet langer een belemmerende factor blijkt te zijn voor een dagje Bakkerijmuseum in Hattem. Daarnaast kan het museum iedere vakantie weer rekenen op een trouwe schare fans uit de omgeving die zorgen voor herhalingsbezoek. Met name grootouders met kleinkinderen kunnen tot deze categorie worden gerekend. Zij vormen al jaren een stevig fundament onder het museum.

Restauratie
Het Bakkerijmuseum is blij met de stijgende bezoekersaantallen, ook omdat er voor 2019 een kostbare restauratie aan de gebouwen gepland staat. Inkomsten zijn dus noodzakelijk om het voortbestaan te garanderen.

Beste uitje
Van de medewerkers en vrijwilligers werd veel gevraagd tijdens deze herfstvakantie, maar de klantvriendelijkheid bleef -ondanks de extreem grote drukte- hoog in het vaandel staan. Reden waarom de ANWB-leden het museum hebben gekozen tot beste uitje in de provincie Gelderland voor 2018. Hierbij waren vooral veel waardering en hoge cijfers voor de mensen die het Nederlands Bakkerijmuseum bezieling geven.

 

 

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in