Wisseling van de wacht directeur-bestuurder Triada

Na bijna 24 jaar van onvoorwaardelijke inzet gaat Harrie van de Ven zijn werkzaamheden voor Triada beëindigen. Hij heeft aangegeven met vroegpensioen te willen gaan. Op 1 november van dit jaar draagt hij zijn taken van directeur-bestuurder over.

24 jaar geleden kwam Harrie bij een rechtsvoorganger van Triada, De Heerdt in Heerde, één van de 3 kleinere woningcorporaties in de gemeenten Hattem, Heerde en Epe. Een grote verdienste van Harrie is dat hij deze 3 kleine organisaties heeft weten om te vormen tot de sterke en gezonde organisatie die Triada nu al jarenlang is. Een geprofessionaliseerde organisatie, op haar taken berekend, die voor de volkshuisvesting en gemeenten in haar werkgebied een stabiele en betrouwbare partij is gebleken.

Bevlogen bestuurder
Harrie heeft zich steeds sterk gemaakt voor de klanten van Triada: huurders en woningzoekenden die zijn aangewezen op een sociale huurwoning. Daarnaast heeft hij met bevlogenheid richting gegeven aan de nieuwbouw, energie- en duurzaamheidsopgave en aan de zorg voor betaalbare woonlasten. Mede door zijn inzet en persoonlijkheid laat hij een gevarieerde portefeuille achter van prettige, betaalbare en energiezuinige woningen.

Harrie heeft met zijn jarenlange inzet een belangrijke bijdrage geleverd aan het goed functioneren en presteren van de sociale volkshuisvesting in de gemeenten Hattem, Heerde en Epe. Op dit moment verzorgt Triada voor ruim 15.000 inwoners van de gemeenten Heerde, Hattem en Epe de huisvesting. Het huidige bezit bestaat uit ruim 6.500 wooneenheden.

Opvolger gevonden
Begin dit jaar is er een zorgvuldige procedure gestart voor de opvolging van Harrie van de Ven. De Raad van Commissarissen is blij in deze procedure een goede opvolger te hebben gevonden. Bij dit proces heeft de RvC ook de huurders, de belangrijkste stakeholders, de ondernemingsraad en het management van Triada betrokken. De Autoriteit Woningcorporaties (Aw) heeft een Fit en Proper toets uitgevoerd en een positief advies afgegeven. Met dat gegeven is de Raad van Commissarissen overgegaan tot de formele benoeming van een nieuwe directeur-bestuurder voor Triada, in de persoon van Jolanda van Loon.

Op 1 november a.s. treedt Jolanda van Loon aan als directeur-bestuurder en neemt zij de werkzaamheden van Harrie over. Jolanda is 54 jaar en studeerde bouwkunde in Delft. Woningen en architectuur vond zij vanaf haar jeugd al fascinerend. Omdat de sociale woningbouw in al haar facetten haar interesseert, koos zij tijdens haar studie voor de afstudeerrichting Volkshuisvesting. Jolanda is een bouwkundig ingenieur met een hart voor mensen. Ze heeft veel ervaring met woningcorporaties en heeft een goed netwerk bij gemeenten, evenals in de sector Zorg & Welzijn. Ook die ervaring is van toegevoegde waarde voor Triada.

Jolanda is begonnen als bewonersondersteuner voor huurdersorganisaties en vervolgde haar loopbaan als manager/adviseur. Ze heeft 12 jaar gewerkt als directeur van een overkoepelende organisatie voor woningcorporaties rond Den Haag. De laatste 3 jaar werkte ze als zelfstandig adviseur voor woningcorporaties en gemeenten door het hele land.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in