Open atelier bij Ellen Dijkhuis en Marianne Voeten

In het werk van Ellen Dijkhuis speelt sfeer een belangrijke rol: mensen in verstilde situaties, voorwerpen die vervloeien in hun omgeving. Een favoriet thema is het model als onderwerp zelf. Veelal zijn de modellen (meestal vrouwen) onherkenbaar en mysterieus weergegeven, vanaf de rug gezien of zonder herkenbaar gezicht. Door te werken met olieverf in dunne lagen, steeds weer opnieuw op zoek naar nieuwe, tere en geraffineerde kleurcombinaties, ontstaat een subtiele kleurgelaagdheid die de gevoeligheid van haar werk benadrukt.

Marianne Voeten probeert in haar aquarellen haar fascinatie voor de weidsheid van water en wolken, met name rond de IJssel en de Wadden, in verstilde landschappen te vangen en de beschouwer uit te nodigen om dat landschap binnen te stappen en de ruimte en vrijheid ervan te ervaren. Ga voor een voorproefje naar www.mariannevoeten.nl of www.ellendijkhuis.nl

Op vrijdag 5 oktober en zaterdag en zondag 6 en 7 oktober kun je bij 41 kunstenaars op de Noord-Oost Veluwe weer een kijkje nemen in hun atelier of expositieruimte, tussen 12.00 en 18.00 uur.

Atelier Marianne Voeten, Stadslaan 8.
Atelier Ellen Dijkhuis, Hazenakker 1.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in