Wolvenkunst, informatiedag over samenleven met de wolf

Op zaterdag 19 oktober organiseert Werkgroep Wolf Nederland een themadag over de wolf. Dit keer is het thema Wolvenkunst. De dag wordt gehouden rond het molenhuis, Molenbelt 7, tussen 12.00-16.30 uur.

‘De Werkgroep Wolf Nederland zet zich in om mensen te informeren over samenleven met de wolf’, aldus Wim Visser, geboren Hattemer en vrijwilliger van het eerste uur. ‘Dit doen we zo objectief mogelijk en gaan daarbij zoveel mogelijk uit van feiten. We zijn als werkgroep niet voor, niet tegen, maar met. De wolf heeft een zwaar beschermde status in Europa en binnen die afspraken en regels geven we informatie hoe samen te leven met de wolf.’

‘Behalve de vervelende conflicten die we lezen in de media en die mensen ondervinden, is de wolf een schitterend dier dat al vaak is vastgelegd in menig kunstwerk of boek.
Op de themadag Wolvenkunst zullen enkele kunstenaars (Ineke Pluim-Perquin van IenPerquin uit Nunspeet en Angela Peters van Angelart uit Hattem) hun medewerking geven door het exposeren van hun werk en het geven van workshops. Ook zal er de mogelijkheid zijn om een lezing bij te wonen en kan men zich laten informeren over het werk van de werkgroep en de wolf zelf.
Op de speciale informatiekraam zijn ook enkele wolf-gerelateerde producten aanwezig die u kunt aanschaffen. Zoals ansichtkaarten en de verjaardagskalender met afbeeldingen van de wolf gemaakt door Ineke Pluim-Perquin. Speciaal voor de jeugdige bezoekers zijn er diverse activiteiten.’

Eerder dit jaar werd er al een themadag georganiseerd met als thema Kennismaken met de wolf, die met name gericht was op de jeugd.

Voor meer informatie: www.werkgroepwolf.nl en/of op www.wolvenwelpen.nl (speciaal voor kinderen).

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in