Laadpaal Slinge blijkt hinderpaal

Een onlangs aan de Slinge geplaatste laadpaal roept verbazing op bij een en wellicht meer van de omwonenden van dit Hattemse pleintje. We ontvingen een bericht van deze lezer, namen een kijkje en vroegen de gemeente Hattem om een reactie.

‘Er is een laadpaal geplaatst in de Slinge, niks op tegen hoor, hoort erbij tegenwoordig,’ schrijft de verbaasde Slingebewoner. ‘Het gaat erom waar die staat. Midden op het trottoir. Zo kan er geen kinderwagen, rolstoel, rollator of scootmobiel langs’. En dat is niet de enige dat verwondering oproept bij de mailer: ‘Ẃe waren er graag over in kennis gesteld dat zoiets geplaatst zou worden. Daar komt bij dat er geen enkele elektrische auto bij ons op het plein aanwezig is.’
We adviseerden de opsteller van de mail om contact op te nemen met de gemeente over de baalpaal. Ook wij vroegen onze lokale ambtenaren om een reactie. Een woordvoerder van de gemeente Hattem liet in eerste instantie weten dat het er inderdaad ‘niet heel fraai’ uitziet.
De afdeling verkeer lichtte enkele dagen later de situatie toe en daaruit blijkt dat de paal waarschijnlijk is geplaatst op verzoek van een bewoner die maximaal 250 meter van de betreffende locatie vandaan woont. Dat hoeft dus niet persé aan de Slinge te zijn.
Als het gaat om de plaatsing midden op het trottoir luidt het: ‘Op plekken waar voetgangers in het kader van toegankelijkheid afhankelijk zijn van het trottoir worden laadpalen alleen geplaatst wanneer minimaal 1,5 meter ruimte langs de laadpaal overblijft. Op deze locatie is de laadpaal inderdaad niet optimaal geplaatst. Mijn collega Verkeer zal contact opnemen met Vattenfall om dit te bespreken.’
Wordt vervolgd.
Aanvulling 29 augustus
De gemeente Hattem laat weten dat de aanvraag door een bewoner van de Slinge is gedaan.
HattemNieuws
Ontvang nieuws uit Hattem (politiek, sport, samenleving en human-interest) voortaan in uw mailbox!

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in