Andreascantorij gaat weer repeteren

De koorleden van de Andreascantorij hebben reuze zin om weer te zingen na een periode van door corona afgedwongen rust. In 2022 beleeft de Cantorij haar 45-jarig bestaan. Dat viert het koor graag met ieder die van zingen houdt of graag naar de muziek luistert. Nieuwe zangers zijn dan ook hartelijk welkom als lid of voor deelname aan een project.

De Andreascantorij bestaat uit enthousiaste zangers uit Hattem en omstreken die graag liturgische muziek uitvoeren in en rond diensten in de Andreaskerk en op andere locaties. De Cantorij werd in 1977 opgericht door Harm Jansen die tot 2020 met tussenpozen dirigent was. De muzikale leiding is op dit moment in handen van Herman Weelink die al vele jaren ervaring heeft met het leiden van koren.

Wekelijks repeteren
Vanaf donderdag 2 september 2021 pakt de Andreascantorij de wekelijkse repetities weer op die elke donderdagavond van 19:45-22:00 uur plaatsvinden in de Grote- of Andreaskerk in Hattem. De Cantorij werkt een aantal malen per jaar mee aan erediensten in deze kerk. Daarnaast vinden zelfstandige uitvoeringen plaats zoals het jaarlijkse Festival of Lessons and Carols op de laatste vrijdagavond voor de Kerstdagen. Ook voert de Cantorij af en toe Bach-cantates uit of een Choral Evensong.

Wie meer informatie wil over het koor, of graag in contact komt met het bestuur kan terecht op www.andreascantorij.nl. Daar is ook de promotiefilm te vinden waarmee het koor een indruk geeft van repetities, sfeer en de motivatie van de zangers om de muziek weer te laten klinken.

1 REACTIE

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in