Nieuw creatief cursusaanbod voor volwassenen bij #Cultuurplein NV

Cultuurplein Noord Veluwe heeft voor volwassenen die creatief of ambachtelijk bezig willen zijn voor komend lesjaar een gevarieerd aanbod. Ook zijn er nieuwe, creatieve cursussen zoals Delfts blauwschilderen, leerbewerken, grafische technieken en schetsboek tekenen.

Nieuwe cursussen
De cursus Grafiek met linosnedes start op maandagavond 16 september in het Kulturhus in Epe. Tijdens deze cursus leer je over het betere snijwerk en verschillende druktechnieken die je later ook thuis kunt toepassen.
De cursus Leerbewerken start op maandagavond 4 november in het Kulturhus in Epe. Tijdens deze boeiende ambachtelijke cursus leer je in zes lessen het materiaal en het gereedschap kennen om daarna met een eigen werkstuk aan de slag te gaan. De docent staat regelmatig op middeleeuwse markten en demonstreert daar zijn vaardigheden.
Delfts blauwschilderen is een praktische en superleuke cursus van drie lessen. Deze cursus wordt verschillende malen aangeboden. De eerste keer is op donderdagochtend 3 oktober in het atelier in de Heerd in Heerde. Tijdens de laatste les maak je je eigen tegel.

Individuele begeleiding
Er worden komend seizoen drie verschillende tekencursussen aangeboden op verschillende tijden en dagen. Tekenen & schilderen in combinatie wordt gegeven op de woensdagochtend. Onder begeleiding van de docent ga je in 14 lessen aan de slag met opdrachten en onderwerpen. Je leert over compositie, contrast, structuur, lijn en vlak. Je wordt individueel begeleid zodat het niet uitmaakt of je veel of weinig ervaring hebt. Deze lessen starten op 25 september en vinden om de week plaats.

Populair
Schetsboek tekenen is landelijk steeds populairder. In verschillende steden zijn vaak tekengroepen op mooie locaties aan het werk. Deze cursus wordt vanaf donderdagavond 26 september gegeven in Heerde. In deze serie van twaalf lessen leer je gericht kijken, keuzes te maken en geconcentreerd te werken. Een schets wordt met enkele rake lijnen neergezet en het resultaat is veel persoonlijker dan foto’s.

Tekenvaardigheid verbeteren
Tekenen naar de waarneming start op dinsdagmiddag 5 november in het Kulturhus in Epe. In zes lessen ga je aan de gang met tekenen naar de waarneming oftewel tekenen wat je daadwerkelijk ziet. Je leert hoe je een voorwerp ruimtelijk kan maken, werken met schaduw en licht, de verhoudingen in een portret en hoe je je model stevig in grote lijn kunt neerzetten. Deze cursus is interessant voor personen die hun tekenvaardigheid willen verbeteren en mensen die juist veel werken vanaf referentiemateriaal zoals foto’s.

Aquarelleren is een techniek waarbij de kleuren waterverf over het papier vloeien. Bekend zijn de prachtige werken van Marjolein Bastin. Er zijn tal van kunstenaars die deze techniek hebben gebruikt. Schrijf je in en ontdek wat er allemaal mogelijk is. De lessen vinden plaats vanaf woensdagochtend 18 september in het schilderlokaal in de Heerd in Heerde.

 

Ontwerp en maak eigen sieraden
Edelsmeden start op maandagavond 23 september in de Heerd in Heerde. Ook is er een groep op de dinsdagochtend actief die om de veertien dagen lekker bezig is. Ontwerp en maak je eigen sieraden van verschillende materialen. Edelsmeden is een vak en om de materialen te beheersen zijn ervaring en vaardigheden nodig. Deze vaardigheden kun je direct verwerken in een eigen ontwerp, sieraad of sierobject. Er wordt aandacht besteed aan vormgeving, ontwerp en experiment. Gevorderden werken verder aan de basisvaardigheden, maar zullen ook nieuwe technieken leren.

Meer informatie
Meer informatie is te vinden op de website van Cultuurpleinnoordveluwe.nl/particulieren. Hier kan je alles nog eens rustig nalezen onder het kopje Beeldend. Je kan je direct inschrijven via de website. Voor informatie kan je bellen met Annemiek Kühne, telefoon 0578 760105.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in