Prijs koopwoningen daalt

In het tweede kwartaal van 2023 waren de prijzen van bestaande koopwoningen in alle provincies lager dan een jaar eerder. Dat was voor het eerst in ruim 9 jaar. Daarnaast waren er in bijna alle provincies minder woningtransacties. Voor alle woningtypen gold een daling van de prijzen en het aantal transacties. De prijsontwikkelingen zijn gebaseerd op de prijsindex van bestaande particuliere koopwoningen in Nederland van het CBS en het Kadaster.

Daling

Bestaande koopwoningen in Nederland waren in het tweede kwartaal van dit jaar 5,2 procent goedkoper dan in hetzelfde kwartaal van 2022. In vergelijking met het eerste kwartaal van 2023 daalden de prijzen met 1,9 procent.Gelderland zit iets onder het landelijk gemiddelde met -4,5% prijsdaling en – 6,8% transacties.

Appartementen
Van alle woningtypen waren de prijzen en het aantal transacties lager dan een jaar eerder. Net als in het eerste kwartaal was in het tweede kwartaal van 2023 de prijsdaling het grootst bij de appartementen (-6,5 procent). Van vrijstaande woningen was de prijsdaling het kleinst (-4,3 procent), maar de daling van het aantal woningtransacties het sterkst. Het kleinst was de daling van het aantal transacties bij hoekwoningen.

Bron: CBS

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in