Jeugd stroomt door bij vv Hattem

Het aankomende voetbalseizoen stromen er maar liefs negen spelers vanuit JO19 door naar vv Hattem 1. Zonder verhuizing vanwege studie of transfer naar een andere vereniging hadden dit er zelfs nog een aantal méér kunnen zijn.

“Bouwen aan een vereniging doe je van onderaf, vanaf de jongste jeugd. En dat is een proces dat, gerekend vanaf de mini’s, zo’n 14 jaren in beslag neemt. Het voetbaltechnische beleid in combinatie met de niet-aflatende inspanning van trainers en leiders betaald zich nu uit”, aldus bestuurslid voetbaltechnische zaken Anne Besseler.

Vertrouwen
Trainer Herman Oosterhaar kijkt enorm uit naar het nieuwe seizoen. ”Het is voor de staf een enorme uitdaging om zo’n grote jonge groep te mogen introduceren in het senioren voetbal. Bram, Jort, Tigo en Felix hebben het afgelopen seizoen al regelmatig meegespeeld en dit geeft mij het vertrouwen dat zij en de andere jonge spelers het in zich hebben om uit te groeien tot volwaardige Hattem 1 spelers.”

Komen en gaan…
vv Hattem moet echter ook een veer laten met het stoppen van ervaren krachten als Silvan Kersbergen, Yannick Rave, Roald Landman en Ramon Flokstra. “Tja, dat is inderdaad een tegenvaller”, bevestigd Oosterhaar. “Deze spelers hadden een prima rol kunnen spelen bij de opvang van de jonkies. Geleidelijke gewenning zal nu niet voor iedere jonge speler weggelegd zijn; een paar zullen er meteen moeten staan.” Besseler blijft positief: “Gelukkig hoeft de vereniging nu niet meer op zoek naar spelers van buiten om de senioren-tak op de been te houden, zoals dit jarenlang wel noodzakelijk was”.

 

1 REACTIE

  1. Prachtig dat er nu met eigen jeugd gewerkt wordt. Heb vanaf de pupillen tot de senioren bij Hattem gevoetbald. Met de A1 jeugd 2x kampioen geweest in de hoofdklasse. Daarna verkast naar WHC omdat ik niet de kans kreeg om in het eerste te spelen. Helaas werd er toen ook met “buitenlanders” gewerkt. Maar verder een schitterende tijd gehad.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in