Aanbesteding voor muurschilderingen in Hanzesteden geopend

In tien Nederlandse -waaronder Hattem- en vier Duitse Hanzesteden een muurschildering. Dat is het doel van het interregionale programma ”Grensoverschrijdende samenwerking: Hanzesteden toen en nu”. De aanbesteding voor deze opdracht staat tot 20 augustus open.

Tot eind juni 2022 wordt dit DuitsNederlandse programma uitgevoerd. Het doel is de deelnemende Duitse en Nederlandse Hanzesteden (de tien Nederlandse gemeenten Maasbommel, Hasselt, Elburg, Harderwijk, Hattem, Zwolle, Deventer, Zutphen, Kampen en Doesburg, en de vier Duitse steden Wesel, Emmerich am Rhein, Neuss en Kalkar) grensoverschrijdend met elkaar te verbinden via het nieuwe fietsproduct ‘Hanzeroute’.

Hanze-erfgoed
Een
centrale rol is hierbij weggelegd voor de ontwikkeling van nieuwe toeristische producten en het gezamenlijk beleven van het cultuurhistorisch Hanzeerfgoed. De fietsroute
loopt over reeds bestaande fietspaden en vind je op www.visithanzesteden.nl en op www.hanseradweg.de

Historische kleding
Het is de bedoeling dat in alle veertien genoemde gemeenten telkens op één locatie een muurschildering komt. Uitgangspunt voor de muurschilderingen is een foto waarop twee inwoners uit de desbetreffende stad zijn afgebeeld. Dat kunnen bekende persoonlijkheden zijn, maar ook andere inwoners die voor het fotomotief zijn geselecteerd. “Basis voor elk motief is de weergave in een historische Hanzecontext waar de Hanzestad in kwestie vroeger om bekend stond bijv. een historische muur of een oud ambacht. De afgebeelde personen dragen historische kleding uit de Hanzeperiode. Het afgebeelde historisch tafereel wordt dan gecombineerd met een gerelateerd hedendaags motief”, laat de organisatie weten.

QR-code
Deze voor elke Hanzestad specifieke foto
wordt vervolgens vertaald naar een muurschildering op een buitenmuur van een gebouw. De naam van de desbetreffende Hanzestad komt ook op het schilderij te staan. Aan de muurschildering wordt een individuele QRcode toegevoegd. Na het scannen van de code op de smartphone stappen de acteurs uit de muurschildering en vertellen een verhaal over de stad en het muurtafereel.

Meer weten, doe je mee?
Ga naar www.projaegt.de/nl
Download Openbare aanbesteding
Download document voor indienen offerte

https://www.youtube.com/watch?v=KMNtUhQkiFU

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in